Γεννηματά: Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τη μυστική διπλωματία – ΒΙΝΤΕΟ

“Δυστυχώς όπως φάνηκε και από την συνάντηση του Νταβός ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την εν κρυπτώ διπλωματία, συνεχίζει τη μυστική διπλωματία” είπε μεταξύ άλλων η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή.

“Δεν έχουμε πάρει ακόμα απάντηση στο βασικό ερώτημα αν ο κ. Τσίπρας έχει αναλάβει δεσμεύσεις για την προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να έχει εξασφαλίσει οριστική λύση στο πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση η κυβερνητική διγλωσσία υπονομεύει την όποια διαπραγμάτευση. Από την άλλη μεριά, η πρόσφατη θέση του κ. Μητσοτάκη για μη λύση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, επιβεβαιώνει την πλήρη ακροδεξιά στροφή του και δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Είναι απαράδεκτο η ΝΔ, η παράταξη που δημιούργησε και συντήρησε το ζήτημα των Σκοπιών, να προσπαθεί τώρα να αποφύγει τις ευθύνες της. Οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η παράταση του σημερινού αδιεξόδου καθιστούν επιβεβλημένη την αναζήτηση εθνικά επωφελούς λύσης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εμείς δίνουμε λευκή επιταγή για οποιαδήποτε δήθεν «λύση». Από την κυβέρνηση το ζητούμενο είναι μια αποτελεσματική και ολοκληρωμένη λύση που διασφαλίζει πλήρως τα ελληνικά συμφέροντα και περιλαμβάνει το σύνολο των απαραίτητων εγγυήσεων που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης του πνεύματος αλλά και της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν” σημείωσε η κ. Γεννηματά και υπογράμμισε:

“Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση η οποία θα καθοριστεί με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και όχι μικροκομματικές σκοπιμότητες, αξιολογώντας στο σύνολο της την τελική κυβερνητική πρόταση αν και όταν αυτή διατυπωθεί επισήμως… Δυστυχώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παίζουν στην πλάτη του ελληνικού λαού και με αυτό το εθνικό θέμα και προσπαθούν να τον διχάσουν. Εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε αυτό τηρούμε υπεύθυνη και σταθερή στάση”.

Αναφερόμενη στο θέμα των αγροτών, η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “η υπερφορολόγηση τους γονατίζει. Δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα στις υγιείς αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Αποτελέσματα για τα έσοδα του Κράτους; Πενιχρά. Η δε σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών απ’ ευθείας με το αγροτικό εισόδημα, τους φόρεσε τη θηλιά στο λαιμό… Η ελληνική κτηνοτροφία συρρικνώνεται λόγω των χαμηλών τιμών του γάλακτος, του υψηλού κόστους των ζωοτροφών και των ελληνοποιήσεων. Η απορρόφηση του προγράμματος αλιείας είναι μηδενική. Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από νέους να ασχοληθούν με το αγροτικό επάγγελμα δεν αξιοποιείται από την κυβέρνηση. Οι επιλαχόντες των προκηρύξεων του προγράμματος νέων αγροτών διάφορων περιφερειών βρίσκονται στην αναμονή. Αυτή η εκκρεμότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί θετικά. Πρέπει με πράξεις να δείξουμε ότι η ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού αποτελεί μεγάλο εθνικό στόχο”.

“Είναι φανερό από όλα τα παραπάνω ότι η κατάσταση στην ελληνική ύπαιθρο είναι πολύ δύσκολη και εντελώς διαφορετική από την εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του στα διάφορα περιφερειακά συνέδρια. Αντί για συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές για τη στήριξη των αγροτών και της Ελληνικής Περιφέρειας παρακολουθούμε γενικόλογες διακηρύξεις του Πρωθυπουργού και των Υπουργών για την ανάπτυξη που έρχεται αλλά δυστυχώς για τον τόπο, οι αγρότες δεν την βλέπουν. Οφείλει να αντιληφθεί η κυβέρνηση μία πολύ απλή αλήθεια. Η οικονομία της ελληνικής περιφέρειας επηρεάζεται σημαντικά από τον αγροτικό τομέα” είπε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

“Η κυβέρνηση αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής, δεν έχει σχέδιο για την παραγωγική αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Είναι κατώτερη των περιστάσεων, δεν μπορεί να εμπνεύσει τις δυνάμεις της παραγωγής και της δημιουργίας, δεν έχει την εμπιστοσύνη των γεωργών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων που αγωνίζονται σε όλη τη χώρα ζητώντας αλλαγή πολιτικής, διεκδικώντας δίκαια αιτήματα…Έχουμε επεξεργασθεί και καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πολιτικής για τους αγρότες και την ύπαιθρο… Έχω δεσμευθεί προσωπικά, έχουμε δεσμευτεί με βάση ένα Εθνικό Σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής αναδιάρθρωσης να προωθήσουμε συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές. Ενδεικτικά αναφέρομαι σε 10 από αυτά: Επανεξέταση τη φορολόγησης των αγροτών με προοδευτική μείωση του φόρου εισοδήματος και της φορολογίας των ενισχύσεων. Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα. Μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και στην καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου. Θέσπιση κινήτρων για την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών και νοικοκυρεμένων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών που παρεμβαίνουν αποτελεσματικά στην προμήθεια εφοδίων και στην εμπορία των προϊόντων. Έργα υποδομής με αξιοποίηση του κάθε ευρώ που μπορεί να διατεθεί από τα κοινοτικά ταμεία για την ενεργειακή αυτοτέλεια των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και το νερό. Αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και του πρωτογενούς τομέα για μία δεύτερη ευκαιρία στους αγρότες και στις επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα και την καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού για τους αγρότες, τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις. Κατάργηση του φόρου στο κρασί που η κυβέρνηση παραπέμπει διαρκώς στο μέλλον, μάλλον λίγο πριν τις εκλογές. Θεσμική προστασία της παραγωγικής γης. Και πολιτικές με φοροκίνητρα, φοροαπαλλαγές και με τράπεζες γης για αξιοποίηση της από παραγωγούς. Ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις, οι πρακτικές των εναρμονισμένων τιμών και να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο ράφι. Επικαιροποίηση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των νέων κινδύνων που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή και την μείωση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων”.

“Δεσμεύομαι προσωπικά το Κίνημα Αλλαγής να πρωταγωνιστήσει στον αγώνα για την αναζωογόνηση της Ελληνικής Περιφέρειας” κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ