Μόνο στο enikos.gr: Η επιστολή του προέδρου του ΔΗΚΟ στον Προκόπη Παυλόπουλο για το Σκοπιανό

Επιστολή σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Νικόλαος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και Υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην επιστολή, που δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα το enikos.gr, ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαιώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκ μέρους των Προέδρων των κομμάτων και επικεφαλής των κινήσεων που στηρίζουν την υποψήφιότητά του στις Προεδρικές εκλογές της Κύπρου, ότι στηρίζουν πλήρως τις αποφάσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.

“Κάθε άλλη άποψη επιφέρει βαρύ πλήγμα στην ενιαία εθνική γραμμή με επιζήμιες επιπτώσεις επί των εθνικών θεμάτων συμπεριλαμβανομένου του Κυπριακού, αφού μεταξύ άλλων ενθαρρύνει την αδιαλλαξία και την επιθετικότητα γειτονικών χωρών” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η επιστολήΕξοχότατε κύριε Πρόεδρε,Για περισσότερο χρόνο από τρεις δεκαετίες, η ελληνική πολιτική ηγεσία συντάσσεται στην ενιαία και ομοφώνως αποδεκτή από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, στρατηγική αντιμετώπισης της ονοματοδοσίας των Σκοπίων και των συνεπαγόμενων ζητημάτων όπως οι ανιστόρητες και αβάσιμες αλυτρωτικές διεκδικήσεις τους.Στην εθνική γραμμή συντάσσεται διαχρονικά και ομοφώνως και ο Κυπριακός Ελληνισμός.Με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και τη δημόσια συζήτηση που έχει προκύψει, θεωρώ υποχρέωσή μου να σας διαβεβαιώσω και εκ μέρους των Προέδρων των κομμάτων και επικεφαλής των κινήσεων που στηρίζουν την υποψηφιότητά μου για τις προσεχείς Προεδρικές εκλογές, ότι στηρίζουμε πλήρως τις αποφάσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας. Κάθε άλλη άποψη επιφέρει βαρύ πλήγμα στην ενιαία εθνική γραμμή με επιζήμιες επιπτώσεις επί των εθνικών θεμάτων συμπεριλαμβανομένου του Κυπριακού, αφού μεταξύ άλλων ενθαρρύνει την αδιαλλαξία και την επιθετικότητα γειτονικών χωρών. Με τη νηφαλιότητα αλλά και την αποφασιστικότητα την οποία επιβάλλουν οι κρίσιμες περιστάσεις αλλά και με εμπιστοσύνη στην κρίση του Κυπριακού λαού, ευελπιστώ ότι μετά τις Προεδρικές εκλογές θα συνεργαστούμε στενά για την προώθηση των κοινών εθνικών συμφερόντων και τη διεκδίκηση σωστής λύσης του Κυπριακού. Με εκτίμησηΝικόλαος ΠαπαδόπουλοςΠρόεδρος Δημοκρατικού Κόμματος Και Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ