Κατρούγκαλος για δηλώσεις Ζάεφ: Υπάρχουν έγγραφα- Να μην τρίβονται κάποιοι στη γκλίτσα του τσοπάνη

«Υπάρχουν έγγραφα, δημόσιες διαπραγματεύσεις, να μην τρίβονται στην γκλίτσα του τσοπάνη όσοι θέλουν να δείχνουν περισσότερο πατριώτες από άλλους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή τις δηλώσεις Ζάεφ ότι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις είχαν δεχτεί την ονομασία «Μακεδονία – Σκόπια», όπως επίσης είχαν δεχτεί και διπλή χρήση.

«Υπάρχουν έγγραφα, υπάρχουν οι δημόσιες διαπραγματεύσεις που έχουν γίνει. Το μόνο που θα σας πω είναι να μην τρίβονται στη γκλίτσα του τσοπάνη όσοι θέλουν να προβάλλονται ως περισσότερο πατριώτες από άλλους. Εμείς δεν θέλουμε να σκοράρουμε πόντους απέναντι σε άλλα κόμματα, αν και είναι πολύ εύκολο. Τα έγγραφα υπάρχουν” τόνισε.

“Την Τετάρτη έγιναν βήματα καλής θέλησης από πλευράς του σκοπιανού πρωθυπουργού. Δεν θα δεχθούμε ως εθνικά συμφέρουσα λύση, τίποτα λιγότερο από μία διεθνή συμφωνία, η οποία θα κατοχυρώνει αφ’ενός το όνομα έναντι όλων, θέματα που αφορούν στην αλλαγή συντάγματος και την άρση οποιουδήποτε δείγματος αλυτρωτισμού” είπε ο κ. Κατρούγκαλος στον ΣΚΑΪ.

«Ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων ήταν καύσιμο για τη δική μας τάση εθνικισμού. Όταν ακούω τις ακροδεξιές φωνές στη ΝΔ να αρνούνται το πλαίσιο λύσης του 2007, ουσιαστικά είναι σαν να υπονομεύουν αυτό το πλαίσιο» συμπλήρωσε.

“Βορίδης και Γεωργιάδης λένε αυτά που λέγανε και τότε ως ΛΑΟΣ, τους κατηγορώ ως ακροδεξιούς όχι ως καιροσκόπους” τόνισε.

«Με το να μη θες να υπάρχει καθόλου τον όρο ‘’Μακεδονία’’ αρνείσαι την πραγματικότητα, έχει συμφωνηθεί αυτό» σημείωσε.

Παράλληλα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επέμεινε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν υπονομεύει την προσπάθεια που καταβάλει ο κ. Τσίπρας.

«Κάποιοι στη γείτονα έχουν κτίσει τις πολιτικές τους καριέρες στον αλυτρωτισμό και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση συμφωνία» επισήμανε ακόμα ο υπουργός.

Δείτε τη συνέντευξη:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ