Σπίρτζης: Ένα μεγάλο μέρος του “δεν πληρώνω” δεν ήταν λάθος- ΒΙΝΤΕΟ

“Όταν ξεκινά μία τέτοια διαδικασία καλό είναι να έχουμε αισιοδοξία για να λυθούν ανοιχτές πληγές που υπάρχουν στην περιοχή των Βαλκανίων” είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων.

“Δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση είναι διχασμένη, πιστεύω ότι όταν ξεκινά μία τέτοια διαδικασία πρέπει όλοι να έχουμε ψυχραιμία. Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί” σημείωσε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “είχε και ακραία φασιστοειδή στοιχεία, είχε και κόσμο που εγκλωβίστηκε σε μία τέτοιου είδους λογική… Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που ήταν εκεί δεν στέλνουν ένα μήνυμα”.

Αναφερόμενος στα διόδια ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι “μετωπικοί και πλευρικοί σταθμοί διοδίων στη Βαρυμπόμπη και στον Άγιο Στέφανο δεν θα τοποθετηθούν και θα ξηλωθούν και οι μετωπικοί και πλευρικοί σταθμοί που υπάρχουν στους αυτοκινητόδρομους της χώρας. Οι κάτοικοι των όμορων Δήμων δεν θα πληρώνουν, αλλά δεν θα μπουν και σταθμοί διοδίων. Και εκεί που προβλεπόταν από τις συμβάσεις του 2006, να γίνει ένας σταθμός διοδίων και δεν έχει γίνει, τα χρήματα που προβλέπονταν σαν έσοδα στην κάθε παραχώρηση, πληρώνονται από το ελληνικό Δημόσιο” και πρόσθεσε:

“Πριν το ‘δεν πληρώνω’ υπήρχε το κίνημα του πληρώνω πολλά περισσότερα. Και το πληρώνω πολλά περισσότερα, ήταν ένα κίνημα που υπήρχε στις παλαιοκομματικές κυβερνήσεις σε σχέση με το κόστος των έργων… Ένα μεγάλο μέρος του ‘δεν πληρώνω’ δεν ήταν λάθος, γιατί δεν υπήρχε ένα δίκαιο σύστημα τιμολόγησης και δεν υπάρχει ακόμα στις συμβάσεις. Αυτό που έχουμε πει εμείς και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε την επόμενη χρονιά είναι μέσω του ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων και μέσα από τις προβλέψεις που υπάρχουν να αυξηθούν τα έσοδα των αυτοκινητοδρόμων και αυτομάτως να πέσει η τιμή”.

“Οι μπάρες στα Μέσα Μεταφοράς θα κλείσουν όταν εκδοθεί η πλειοψηφία των καρτών των ανέργων και των ατόμων με αναπηρία. Θα γίνει μέσα στον Φεβρουάριο” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Σπίρτζης και σημείωσε ότι ο ΟΑΣΑ τα προηγούμενα χρόνια έχανε 65 με 70 εκατ. ευρώ το χρόνο από τα πλαστά εισιτήρια.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ