Μαξίμου: Δεν αλλάζει η διαπραγματευτική μας γραμμή λόγω του συλλαλητηρίου

Του Βασίλη Σκουρή

Εντείνονται στο παρασκήνιο οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Σκοπιανού προβλήματος.

«Δεν αλλάζει η διαπραγματευτική μας γραμμή λόγω του συλλαλητηρίου. Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε λύση στη βάση της εθνικής μας γραμμής» δηλώνει στον Real.gr ανώτερη πηγή του Μεγάρου Μαξίμου. Κυβερνητικές πηγές παραδέχονται ότι το συλλαλητήριο ήταν μεγαλύτερο του αναμενομένου και αισθητά μικρότερο του αντίστοιχου συλλαλητηρίου του 1992, εκτιμούν ότι το πολιτικό πρόβλημα μεταφέρεται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, μάλλον αποχαιρετούν την προσπάθεια κοινής θέσης με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, ενώ ορισμένοι σημειώνουν και τα θετικά σημεία, της χρησιμοποίησης του όγκου του συλλαλητηρίου ως «όπλο» στη διαπραγμάτευση με την ηγεσία της ΠΓΔΜ.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός της Ελβετίας την προσεχή Τετάρτη, όπου θα συζητηθεί στο ανώτερο δυνατό επίπεδο η δυνατότητα εξεύρεσης λύσης, ενώ στο ελβετικό θέρετρο θα καταφθάσουν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ, οι οποίοι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας όλες τις τελευταίες ημέρες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στο Νταβός σε πάνελ για τη σταθερότητα στη Μεσόγειο, ενώ πολύ πιθανόν θα έχει μεταξύ άλλων συναντήσεις με την Άνγκελα Μέρκελ και την Κριστίν Λαγκάρντ.

Συναντήσεις επίσης θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός και με μεγάλους επενδυτές που θα βρίσκονται στο Νταβός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ