Ντόρα Μπακογιάννη: “Από σήμερα τα Χανιά έχουν βουλευτή της αντιπολίτευσης, εμένα”

Από σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει βουλευτή στα Χανιά και το ρόλο αυτό αναλαμβάνει η Ντόρα Μπακογιάννη. Αυτό έκανε γνωστό, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Χανίων, η ίδια. «Aνακοίνωσα στα μέλη της ΝΟΔΕ πως από σήμερα τα Χανιά, έχουν βουλευτή αντιπολίτευσης που θα είμαι εγώ. Αναλαμβάνω την ευθύνη αυτή και την δουλειά του βουλευτή Χανίων, θα την κάνω προσωπικά και θα κάνω κάθε προσπάθεια για την φέρω εις πέρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας σήμερα στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Χανίων, επισήμανε ότι, «η Νέα Δημοκρατία για να πετύχει τον στόχο της κηρύσσει πανστρατιά», και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε απευθυνόμενη στους πολίτες, « η πόρτα μας, η καρδιά της ΝΔ είναι πάντα ανοικτή». Η κ. Μπακογιάννη απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την διαπραγμάτευση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων υποστήριξε ότι υπάρχει σήμερα δυνατότητα λύσης του θέματος εξαιτίας της στάσης που είχε κρατήσει η κυβέρνηση της ΝΔ τότε και της επιτυχίας μας στο Βουκουρέστι.

Ωστόσο όπως υποστήριξε, «αυτή τη στιγμή, η σημερινή κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με δύο διαφορετικές θέσεις.Γεγονός που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στη διαπραγμάτευση και την επίλυση του ζητήματος».

Επίσης αναφέρθηκε και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας υποστηρίζοντας ότι, «αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι μια φορολογική επανάσταση, να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, να υπάρχει αυστηρότητα στο θέμα της φοροδιαφυγής και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ενίσχυση και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας».

Όπως χαρακτηριστικά είπε «η οικονομία θα αναπτυχθεί από την ώρα που θα εμπιστευτεί το κράτος τον Έλληνα πολίτη, τον Έλληνα επιχειρηματία, τον επενδυτή».

Η πρώην υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Βόρειο Οδικό ‘Αξονα Κρήτης, αφού παραδέχτηκε ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν όπως είπε το χρέος τους στην Κρήτη χαρακτήρισε τη δημιουργία του Βόρειου Οδικού ‘Αξονα ως θέμα τιμής για την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ασκώντας κριτική στους χειρισμούς της σημερινής κυβέρνησης για τον ΒΟΑΚ υποστήριξε ότι επί τρία χρόνια δεν έχει εκπονηθεί καμία μελέτη παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κόμβο της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο υποστηρίζοντας ότι ενώ υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες μελέτες η δημοπράτηση του έργου αναβάλλεται συνεχώς.

Τέλος η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς το Ίδρυμα « Σταύρος Νιάρχος» για τη δωρεά τεσσάρων σύγχρονων ασθενοφόρων στην Κρήτη, για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, zarpanews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ