Έσπασαν τα τηλέφωνα μετά την αποκάλυψη του Realfm για το δημοψήφισμα του Καμμένου

Την έντονη αντίδραση του Μαξίμου προκάλεσε η αποκάλυψη του Realfm 97,8 για την πρόθεση του Πάνου Καμμένου να ζητήσει δημοψήφισμα για το Σκοπιανό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Διευθυντή Σύνταξης της Realnews, Βασίλη Σκουρή, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναμένεται να ζητήσει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα της ονομασίας.

Αμέσως μετά τη μετάδοση του ρεπορτάζ, υπήρξαν πολύωρες τηλεφωνικές συνομιλίες σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο με έντονη την αντίδραση του Μαξίμου. Το μεσημέρι του Σαββάτου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία επιχείρησαν να ρίξουν τους τόνους λέγοντας ότι εμπιστεύονται τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για την διαπραγμάτευση, ωστόσο, λίγες ώρες μετά, έγινε γνωστό ότι ο Πάνος Καμμένος, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Realfm, είχε αρθρογραφήσει στην εφημερίδα “Δημοκρατία” ζητώντας ευθέως δημοψήφισμα.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος αναφέρει στο άρθρο του: «Συμπερίληψη του όρου “Μακεδονία” στο όνομα της πΓΔΜ θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού, της ιστορίας, της φιλοσοφίας, των τεχνών κ.λπ. για τους αιώνες που ακολουθούν. Μια τέτοια απόφαση εκφεύγει των εξουσιών οιουδήποτε πολιτικού, οιασδήποτε βαθμίδος. Ο Ελληνικός Λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή στην ιστορία της ανθρωπότητας εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ