Τσίπρας: Το 2018 η κρίση στην Ευρώπη τελειώνει με την έξοδο και της Ελλάδας από τα προγράμματα – ΒΙΝΤΕΟ

«Το 2018 η κρίση τελειώνει εκεί από όπου ξεκίνησε από τον Νότο με την έξοδο και της Ελλάδας τον προσεχή Αύγουστο από τα προγράμματα», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου μετά την 4η Ευρωμεσογειακή Σύνοδο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Μόνο αν αλλάξει η Ευρώπη, μπορεί να έχει ένα ευοίωνο μέλλον για τους πολίτες της, αλλά δεν φτάνει μόνον αυτό, πρέπει να μην επαναλάβουμε και τα λάθη μας», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τόνισε την ανάγκη τολμηρών αλλαγών.

«Το 2018 μπορεί να είναι έτος ορόσημο για το τέλος της κρίσης στην Ευρώπη», είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως «το θέμα δεν είναι μόνο να βγούμε από την κρίση, αλλά να προλάβουμε και την εκδήλωση νέας κρίσης στην Ευρώπη».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης τόσο στο Κυπριακό όσο και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

«Υπογραμμίσαμε με κ. Αναστασιάδη την ανάγκη δίκαιης βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό και επίσης ότι στην περιοχή το Διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλες τις χώρες», είπε χαρακτηριστικά, ενώ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό με το οποίο δοκιμάζεται η συνοχή της ΕΕ, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «οι χώρες του Νότου εργαζόμαστε για κοινή πολιτική για ασφάλεια στα σύνορα και περισσότερη αλληλεγγύη στις χώρες “πρώτης γραμμής”».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ