Παυλόπουλος: Πρέπει να υπάρξει «αέρας» ελευθερίας στο επιχειρείν και στις επενδύσεις

«Πρέπει να υπάρξει «αέρας» ελευθερίας στο επιχειρείν και στις επενδύσεις. Γιατί χωρίς ένα επιχειρείν ελεύθερο και χωρίς επενδύσεις, ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) για το 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο κ. Παυλόπουλος διευκρίνισε ότι «όταν μιλώ για ελευθερία και για Οικονομία της Αγοράς φυσικά και δεν υπονοώ ασυδοσία. ‘Αλλο το ένα, άλλο το άλλο. Η ελεύθερη Οικονομία της Αγοράς, που είναι η βάση της οικονομίας της Ευρωζώνης -άρα πρέπει να είναι η βάση της δικής μας οικονομίας- σημαίνει τήρηση των κανόνων νομιμότητας και κυρίως των κανόνων οι οποίοι στηρίζουν τον υγιή ανταγωνισμό. Γι΄ αυτό μίλησα για κανόνες. Γιατί η ελευθερία γενικότερα και στο επιχειρείν έχει όρια».

Αναφέρθηκε, επίσης, και στην ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα, που εμποδίζει την επιχειρηματικότητα και την λειτουργία επενδύσεων στη χώρα.

Αναφερόμενος στον ρόλο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, εξήρε την προσφοράς της, ιδίως κατά την περίοδο αυτής της μεγάλης κρίσης και πρόσθεσε ότι « χάρη σ’ εσάς με τεράστιες θυσίες, με τεράστιο κόστος, άντεξε και αντέχει αυτή η ραχοκοκαλιά της ελληνικής επιχειρηματικότητας, οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως «είναι η ώρα πλέον η ΕΣΕΕ -κι είμαι βέβαιος ότι θα το πράξει -να συμβάλλει, τώρα που πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση, τώρα που ξεπερνάμε την κρίση, όλοι μαζί, ενωμένοι οι Έλληνες σ’ αυτή την εθνική προσπάθεια. Είμαι βέβαιος ότι η ΕΣΕΕ θα πράξει εκείνο που πρέπει και ξέρει να κάνει. Εκείνο που το ίδιο το καταστατικό της επιφυλάσσει στον ρόλο της, δηλαδή την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, του εμπορίου του επιχειρείν, αλλά κυρίως στην ανάδειξη των στρατηγικών πλεονεκτημάτων που έχει η Χώρα μας στο πεδίο της επιχειρηματικότητας».Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ