Οι selfies και οι τσικουδιές του Μητσοτάκη στην Κατερίνη – ΦΩΤΟ

Στην Κατερίνη βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το μεσημέρι, περπατώντας στον κεντρικό πεζόδρομο, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο κ. Μητσοτάκης άκουσε παράπονα καταστηματαρχών και πολιτών για την υψηλή φορολογία, τον ΕΝΦΙΑ, τους χαμηλούς τζίρους, κ.ά και υπογράμμισε, ότι η ΝΔ όταν ότι όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας «αυτό θα αλλάξει».

«Θα μειώσουμε τους φόρους, φίλες και φίλοι, αυτό είναι δέσμευση της ΝΔ και θα συμμαζέψουμε ταυτόχρονα και το κράτος. Και θα προσελκύσουμε επενδύσεις, θα αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία, κατά την επίσκεψη του στα χωριά της Πιερίας, στη Βροντού και στην Καρίτσα, το Λιτόχωρο, να αναφερθεί στα ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι διαθέτει πάρα πολλά, «βουνό, θάλασσα, αγροτική παραγωγή, πολιτισμό» και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητη η αναβάθμιση των υποδομών, που θα επιτρέψουν την περαιτέρω αξιοποίηση αυτών των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, αλλά και την ανάγκη επικοινωνιακής προβολής τους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε για τον Όλυμπο, ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας ορειβάτης στον κόσμο, που να μη θέλει να ανέβει στο βουνό των Θεών, όπως δεν υπάρχει και μαραθωνοδρόμος στον κόσμο που δε θέλει να τρέξει στον Μαραθώνιο της Αθήνας». Ο πρόεδρος της ΝΔ, μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία, εάν το επιτρέψει το πρόγραμμά του, να υλοποιήσει μαζί με τον γιό του, τον Κωνσταντίνο, ο οποίος τον συνόδευε, μια παλιά του δέσμευση να ανέβει το καλοκαίρι στον Όλυμπο.

Ο κ. Μητσοτάκης, το μεσημέρι, κατά την επίσκεψη του στην Κατερίνη, επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα και καφετέριες, μίλησε με καταστηματάρχες, εργαζόμενους, φωτογραφήθηκε μαζί τους, καθώς και με μαθητές και τέλος κεράστηκε τσικουδιά σε ένα κατάστημα με κρητικά προϊόντα.

Αργότερα, στην Καρίτσα Πιερίας, σε συζήτηση που είχε με τις τοπικές αρχές, σημείωσε τις ιδιαίτερες σχέσεις, τους στενούς δεσμούς και τις κοινές «ευαισθησίες» που έχουν οι Κρητικοί με τους Μακεδόνες, υπενθυμίζοντας ότι ο παππούς του, ως επικεφαλής του σώματος Κρητών εθελοντών, πολέμησε στην πιο αιματηρή μάχη, της Σιάτιστας, την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη χαρά του, που στη διάρκεια της περιοδείας του είχε την ευκαιρία να δει «παλιούς και παραδοσιακούς αγωνιστές» που πρόσφεραν την υποστήριξη τους στο κόμμα, «όχι μόνο στις καλές, αλλά κυρίως στις δύσκολες στιγμές» και τόνισε ότι είναι, επίσης, ικανοποιημένος που συναντά και νέους φίλους του κόμματος.

«Κάθε κόμμα παραδοσιακό, κόμμα αξιών, λαϊκό κόμμα, όπως είναι η ΝΔ, πρέπει να σέβεται την ιστορία του, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να ανανεώνεται και να μπολιάζεται με νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες, με νέες σκέψεις, με ανοιχτά μυαλά, να βλέπουμε τι γίνεται στον κόσμο να βλέπουμε πως αλλάζουν τα πράγματα γύρω μας και να βρίσκουμε και εμείς, ως Ελλάδα, τη θέση που μας αξίζει σε αυτόν τον κόσμο που αλλάζει διαρκώς» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η επόμενη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη έχει προγραμματιστεί για το Δίον και την Λεπτοκαρυά και αύριο θα περιοδεύσει στο νομό Πέλλας.Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ