Μέσα στις επόμενες ώρες η απόφαση για την ακύρωση ασύλου σε έναν από τους οχτώ Τούρκους

της Άννας Κανδύλη

Ενδεχομένως και εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί απόφαση στο αίτημα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για χορήγηση ή μη προσωρινής διαταγής που θα «παγώσει» προσωρινά την παροχή ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο διέφυγε μαζί με αλλους 7 στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η διαδικασία ακρόασης στο Διοικητικό Εφετειο κατά τη διάρκεια της οποίας κατέθεσαν τις απόψεις τους οι δύο πλευρές. Το Υπουργείο εκπροσωπήθηκε από το Νομικό Συμβουλιο του Κράτους, ενω η πλευρά του Τούρκου λοχαγού από το Ελληνικό Συμβουλιο Προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφοριες οι νομικοί παραστάτες του Υπουργείου υποστήριξαν ότι πρέπει να χορηγηθεί η προσωρινή διαταγή για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προκειμένου να μην διαταραχθούν οι Ελληνοτουρκικες σχέσεις. Απο την πλευρά του Τούρκου επισημάνθηκε ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθωριο να ανατραπεί ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου. Επίσης ότι η Ελληνική πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύει ανθρώπους που καταφεύγουν σε αυτή λόγω κινδύνων, βασανιστηρίων ή και φόβου για την ίδια τους τη ζωή από αλλά κράτη. Ο Τούρκος λοχαγός δεν παρέστη στη διαδικασία, ενώ όπως έγινε γνωστό η συζήτηση επί της κυρίας προσφυγής του Δημοσίου για ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Ασύλου θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ