Επίθεση Λοβέρδου σε Κοντονή: Επιτομή ανευθυνότητας οι δηλώσεις για τους οκτώ Τούρκους

Δριμεία επίθεση στον Σταύρο Κοντονή με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, στις οποίες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δίκης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στην Ελλάδα, εξαπέλυσε ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης για ενδεχόμενο εκδίκασης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στην Ελλάδα συνιστούν την επιτομή της ανευθυνότητας σε θέματα μείζονος σημασίας» επισημαίνει ο κ. Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος αναρωτιέται για το τι ακριβώς εννοεί ο κ. Κοντονής. «Να αποφανθούν τα δικαιοδοτικά όργανα της ελληνικής πολιτείας για την απόπειρα ανατροπής της Κυβέρνησης της Τουρκίας και για ενδεχόμενη συμμετοχή των οκτώ εμπλεκομένων σε αυτήν; Θα αναθέσει δηλαδή στην ελληνική Δικαιοσύνη η Κυβέρνηση την απόφανση αν αυτό που έγινε στην Τουρκία ήταν πραξικόπημα ή όχι και αν οι οκτώ είχαν εμπλοκή, αν ήταν πολιτικοί εγκληματίες ή τρομοκράτες κ.ο.κ.;», ερωτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, και καταλήγει: «Πρόκειται για εξαιρετικά ατυχή ιδέα, η οποία θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλείται η Κυβέρνηση να λύσει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ