Σαμαράς “Ο άνθρωπος της τελευταίας ευκαιρίας”

«Αυτή η ιστορική εκλογική αναμέτρηση αποτελεί ένα κρίσιμο σημείο καμπής: ο ελληνικός λαός έδειξε ότι επιλέγει την Ευρώπη, ότι δέχεται τις προσπάθειες για να παραμείνουμε στο ευρώ» δηλώνει μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς στο Paris Match το οποίο δημοσιεύει τη συνέντευξη του νέου Έλληνα Πρωθυπουργού με τίτλο: «Ο άνθρωπος της τελευταίας ευκαιρίας».

Μιλώντας στον απεσταλμένο του γαλλικού περιοδικού στην Αθήνα Αλφρέντ ντε Μοντεσκιέ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «η νούμερο ένα πρόκληση είναι εκείνη της ανεργίας» και καλώντας τον δημοσιογράφο να δει τα κλειστά μαγαζιά στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας τόνισε: «Λέμε στους εταίρους μας: “Ναι, θα κρατήσουμε τις υποσχέσεις μας, θα επιτύχουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του κράτους, θα ενισχύσουμε το φορολογικό μας σύστημα”. Σε αντάλλαγμα, χρειαζόμαστε μέτρα για τόνωση της οικονομίας, αμέσως». 

Σε ερώτηση για το τι προτίθεται να αναδιαπραγματευθεί, ο κ. Σαμαράς φέρνει για παράδειγμα το θέμα των ευρωομολόγων που θα χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας. «Μια πρόταση της Γαλλίας», όπως λέει, «από την οποία θα κερδίσουν και άλλες χώρες». 

Απαντώντας σε έτερη ερώτηση για το «πόσο χρόνο δίνει στον εαυτό του», ο Πρωθυπουργός είπε ότι αναγνωρίζει ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα και οι μεταρρυθμίσεις κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι.

«Θα δείξουμε όμως στους Έλληνες ότι έχουμε σχέδιο και είμαστε σοβαροί. Όταν οι πολίτες βλέπουν ότι πιστεύεις σε αυτό που κάνεις, ακόμα και αν η προσπάθεια είναι δύσκολη, σε ακολουθούν».

Καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς επισήμανε: «Για πολλές δεκαετίες, η Ελλάδα μίλησε πολύ, υπέστη πολλά, έκανε λίγα. Αυτή η περίοδος τελείωσε».

Πηγή: Το Βήμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ