Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών για τον θάνατο της Αγγέλας Κοκκόλα

Η θλίψη μας από την απώλειά της είναι μεγάλη», τονίζει, μεταξύ άλλων, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών για τον θάνατο της γραμματέως του Ανδρέα Παπανδρέου, Αγγέλας Κοκκόλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου:

«Η Αγγέλα Κοκκόλα, “έφυγε” σήμερα από κοντά μας. Η θλίψη μας από την απώλειά της είναι μεγάλη.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, πενθεί μια γυναίκα πρωτοπόρα για την εποχή της, που ταύτισε την πορεία της με την πορεία της προοδευτικής παράταξης, σε πολύ δύσκολες στιγμές για τους Έλληνες και τη χώρα.

Υπήρξε αφοσιωμένη συνεργάτης του Γεωργίου και του Ανδρέα Παπανδρέου και στάθηκε δίπλα τους με αποφασιστικότητα σε όλες τις κρίσιμες στιγμές που γράφτηκαν κάποιες από τις πιο σημαντικές σελίδες της ιστορίας του τόπου.

Ήταν παρούσα σε γεγονότα που καθόρισαν την πορεία του τόπου και χαρακτηρίζονται από τη σύγκρουση ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση.

Η Αγγέλα Κοκκόλα, έγραψε με τα ίδια της τα χέρια τις επιστολές του Γεωργίου Παπανδρέου προς το Παλάτι, γράφοντας ταυτόχρονα και τα ντοκουμέντα που συνοδεύουν ιστορικά τη σύγκρουση ενός μεγάλου ηγέτη που εξέφρασε τον μεταπολεμικό πόθο των Ελλήνων για δημοκρατία και αυτοδιάθεση, απέναντι στον αυταρχισμό της βασιλείας και της συντήρησης.

Ήταν δίπλα στον Ανδρέα και στην οικογένειά του στα χρόνια της εξορίας.

Στο ΠΑΚ (Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα), που ιδρύθηκε για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τη δικτατορία και την ξενοκρατία, συνέβαλε με καθημερινό αγώνα και αφοσίωση.

Έγραψε χιλιάδες σελίδες ντοκουμέντων, που καταγράφουν τους αγώνες των Ελλήνων για την Αλλαγή της χώρας.

Πρακτικά των επαναστατικών διαβουλεύσεων για την ίδρυση του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, του ΠΑΣΟΚ, δηλώσεις, άρθρα και ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου.

Και σε όλα, με τη δική της πάντα συμμετοχή και άποψη.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, τιμώντας τη μεγάλη προσφορά της στην παράταξη, την πρότειναν ως υποψήφια για μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο στις εκλογές του 1994, από όπου και υπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα μέχρι το 1999.

Η Αγγέλα, δεν έπαψε μέχρι την τελευταία στιγμή, να νοιάζεται για τους Έλληνες και την πατρίδα.

Δεν έπαψε ποτέ να αγωνιά για το αύριο, για ένα αύριο που θα δικαιώσει, επιτέλους, τους αγώνες δεκαετιών, για μια Ελλάδα ελεύθερη από πάσης φύσεως εξαρτήσεις, για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα.

Η Αγγέλα, τίμησε το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με την παρουσία της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις εκλογές του Γενάρη του 2015, από την τελευταία τιμητική θέση, δείχνοντας στους νεότερους συνυποψήφιούς της την αξία του αγώνα για την Αλλαγή, από οποιαδήποτε θέση.

Αγγέλα, καλό ταξίδι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ