Ο Ν. Φίλης στον Realfm 97,8: Δεν είπα μνημονιακό υπουργό τον Τσακαλώτο

Στην τρίτη αξιολόγηση, στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Εφόσον έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις, καλό είναι μετά από μια διαπραγμάτευση να ολοκληρώνονται το συντομότερο δυνατό. Πέρσι χάσαμε χρόνο με ευθύνη των πιστωτών” είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε δε, την δήλωση του για τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο: “Δεν είπα μνημονιακός υπουργός. Ερωτηθείς αν έχει ολοκληρώσει τον χρόνο του στο υπουργείο ο κ. Τσακαλώτος, είπα ότι είναι ένας επιτυχημένος υπουργός. Είπα ότι έχει λάβει δεσμεύσεις η χώρα, τις οποίες υλοποιεί χωρίς χρονοτριβή ο κ. Τσακαλώτος. Τώρα μπορεί κάποιοι να έχουν αντιρρήσεις για αυτές τις δεσμεύσεις. Έχω αντιρρήσεις αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία”.

“Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θέλει να κάνει ένα ηλεκτροσόκ στην ελληνική οικονομία, είναι αμφιλεγόμενη ιατρική μέθοδος το ηλεκτροσόκ. Επέλεξε μια φράση πολιτική που έχει μια βιαιότητα μέσα. Οι Έλληνες ζήσαμε ηλεκτροσόκ με την κρίση, αυτό που εννοεί να το εξηγήσει. Λυπάμαι που κάνει μια τέτοια παρομοίωση ο κ. Μητσοτάκης” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ