Κουμουτσάκος στον Realfm 97,8: Να μην είναι μια απλή άσκηση δημοσίων σχέσεων η επίσκεψη Ερντογάν

Η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να έχει αποτελέσματα και να μην είναι μια απλή άσκηση δημοσίων σχέσεων, δήλωσε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Μια επίσκεψη αυτού του επιπέδου, δηλαδή του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα, και οι επαφές που θα έχει με την ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, είναι σημαντικό γεγονός και ορθό ότι γίνεται. Αυτό όμως πρέπει να αποδειχθεί και από τα αποτελέσματα. Εμείς εγκαίρως είπαμε ότι θα ήταν λάθος αυτή η δυνατότητα να περιοριστεί τελικά σε μια απλή άσκηση δημοσίων σχέσεων και τελικά εξωραϊσμού της εικόνας της Τουρκίας χωρίς να υπάρχουν αποτελέσματα” τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε:

“Θέλω να πιστεύω ότι το υπουργείο των Εξωτερικών έχει διασφαλίσει κατά τρόπο απόλυτο ότι η νέα αυτή επίσκεψη του κ. Ερντογάν στη Θράκη θα σεβαστεί το γεγονός ότι υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία στη Θράκη, όσον αφορά τους Έλληνες μουσουλμάνους και ότι δεν θα γίνει αυτή η επίσκεψη ένα σημείο τριβής, δεν θα ρίξει περαιτέρω σκιά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ