Κοντονής στον Realfm 97,8: Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι “άγιο” πράγμα για τους κακοπληρωτές με βίλες

«Η προστασία της πρώτης κατοικίας παρέχεται από τον νόμο και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση. Yπάρχει προστασία και είναι απόλυτη. Όταν μιλάμε για προστασία πρώτης κατοικίας,μιλάμε για προστασία δανειοληπτών,που έχουν πάρει δάνειο από τις τράπεζες. Η προστασία της πρώτης κατοικίας δεν είναι έναντι των ιδιωτών είναι έναντι τραπεζών» ανέφερε μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Βασίλη Λυριτζή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από αυτούς που διαμαρτύρονται. « Ο νόμος προστατεύει την πρώτη κατοικία και αυτοί που είχαν διατυμπανίσει τη δραχμή τα προηγούμενα χρόνια,δεν βρήκαν τίποτε άλλο από το να λένε ψεύδη και γκεμπελισμούς» τόνισε και αναρωτήθηκε: « Δημοσιεύσαμε τον κατάλογο των ακινήτων που εκτέθηκαν σε πλειστηριασμό.Και στο δημόσιο και τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.Δεν υπάρχει πουθενά πρώτη κατοικία.Αυτοί που δημιούργησαν τα απαράδεκτα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο αλλά και διαμαρτυρήθηκαν και στο γραφείο της συμβολαιογράφου ,που εκτελούσε τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό με το ακίνητο 1,5 εκατ. ελβετικών φράγκων εμπλεκόμενου στο παραδικαστικό, ποιους προστατεύουν;»

Αναφερόμενος στον νόμο Κατσέλη είπε: «Οι κακοπληρωτές είναι χιλιάδες.Κρίνει ο δικαστής εάν χρήζει προστασίας ένας δανειολήπτης μέσω του νόμου Κατσέλη.Η υπαγωγή της λαϊκής οικογένειας στον νόμο Κατσέλη Σταθάκη είναι βέβαιο ότι οδηγεί σε προσωρινή προστασία και δικαστική προστασία με την έκδοση της απόφασης.Είναι δυνατό μια λαϊκή οικογένεια να μην τύχει της προστασίας της δικαιοσύνης ?Εκτός των άλλων και κούρεμα μεγάλου μέρους του χρέους από από τα δικαστήρια»

Ο κ.Κοντονής υποστήριξε ότι για τους κακοπληρωτές οι πλειστηριασμοί είναι “άγιο” πράγμα.

«Για αυτούς που κρύβονταν τόσα χρόνια πίσω από γενική διάταξη προστασίας της πρώτης κατοικίας.Το καλύτερο που μπορεί να γίνει; Αυτοί οι τύποι με τις βίλες και τις πισίνες δεν πρέπει να πληρώσουν? Ήταν κρυμμένοι τόσα χρόνια. Όταν αυτή την ώρα δεν υπάρχει όσον αφορά ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κανένα ακίνητο κάτω από 300.000 πρώτη κατοικία,ή δεύτερη κατοικία αυτό τι είναι ?Δεν είναι προστασία.Δεν λέω ξαφνικά ότι οι τράπεζες έγιναν οι καλύτεροι του κόσμου.Αλλά και αυτοί πρέπει να βάλουν μια ιεράρχηση στο τι χρήματα πρέπει να διεκδικήσουν να εισρεύσουν στα ταμεία τους.Δεν τους ενδιαφέρει η λαϊκή κατοικία ενός φτωχού ανθρώπου στο Περιστέρι ή το Κερατσίνι ή το Πέραμα.Τους ενδιαφέρουν οι βίλες που έπαιρναν τα εκατομμύρια με τσουβάλια δάνεια,και τελικά δεν έδιναν πίσω ούτε ένα ευρώ.Και αυτούς έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός ,με τις ανακεφαλαιοποιήσεις. Και όταν λέω τους έχουμε πληρώσει ,τους έχουν πληρώσει κατά κύριο λόγο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Πολύ καλά γίνονται και εξελίσσονται οι πλειστηριασμοί .Να καταλάβουν αυτοί οι τύποι ότι εδώ δεν είναι το βασίλειο της ασυδοσίας .Εδώ υπάρχει κράτος και δεν μπορούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να πληρώνουν τα σπασμένα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ