Κουτσούμπας: Αναδεικνύεται η μπόχα ενός συστήματος που τρώει τα ψωμιά του – BINTEO

«Και με αυτό το ζήτημα αναδεικνύεται η μπόχα ενός συστήματος που τρώει τα ψωμιά του» είπε στην ομιλία του στη Βουλή, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι αποτελεί σκάνδαλο από μόνη της, η πώληση όπλων στο κράτος-δολοφόνο της Σαουδικής Αραβίας.

O κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην αναδιάταξη αξόνων και αντιαξόνων στην ευρύτερη περιοχή, στις διεργασίες που συντελούνται στο εσωτερικό της Σ. Αραβίας, στην διακύμανση των σχέσεών της με τις ΗΠΑ και στις 34 συμφωνίες που υπέγραψε με αυτές επί προεδρίας Τράμπ και στο ότι «η Σαουδική Αραβία μαζί με το Ισραήλ αποτελούν την αιχμή του δόρατος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν».

Μίλησε επίσης για την αντιπαράθεση της Σ. Αραβίας, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων πετρελαιομοναρχιών της περιοχής, με την Συρία και τον πρόεδρο Άσαντ, ενώ επισήμανε, ότι οι αντιθέσεις της Σ. Αραβίας με το Ιράν αντανακλώνται και στην επέμβαση της Σ. Αραβίας από τον Μάρτιο του 2015 στην Υεμένη, που έχει οδηγήσει σε σφαγές και λιμοκτονία αμάχων.

«Να γιατί είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους η πώληση όπλων στην Σ. Αραβία» είπε ο κ. Κουτσούμπας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για έμμεση συμμετοχή σε όσα συμβαίνουν στην Υεμένη, μέσω της πώλησης όπλων και χαρακτηρίζοντας ως αποκορύφωμα κυνισμού τις πρόσφατες δηλώσεις του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη.

Είπε ότι παρά τις αντιπαραθέσεις, αποκαλύψεις και αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, συμφωνούν στην πώληση όπλων στην Σ. Αραβία, ενώ πρόσθεσε ότι όταν μιλούν για «αναβάθμιση της Ελλάδας» στην περιοχή, αυτό σημαίνει «αναβάθμιση κινδύνων» για τον ελληνικό λαό.

Επέρριψε πολιτικές ευθύνες στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ ζήτησε και την διερεύνηση για τυχόν ποινικές ευθύνες, σημειώνοντας ότι στην κατεύθυνση της διαλεύκανσης πρέπει να δοθούν και έγγραφα που έχουν χαρακτηριστεί ως απόρρητα.

Ως προς αυτά έθεσε το ερώτημα, ποιος είναι ο λόγος απόκρυψής τους από βουλευτές, αλλά και τι δεν πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός, τονίζοντας ότι έγγραφα που αφορούν πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία, δεν μπορεί να αποκρυβούν ως απόρρητα.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε ζητήσει να δοθούν στην δημοσιότητα και τα πρακτικά της Επιτροπής Εξοπλισμών, όπου φαίνεται καθαρά η θέση του κάθε κόμματος ως προς το θέμα και η σαφής αντίθεση του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «γελοία κοκορομαχία» με στόχο τον αποπροσανατολισμό σε ό,τι αφορά την εμπλοκή πολιτικών στελεχών των κομμάτων που κυβέρνησαν, με επιχειρηματικούς κύκλους, αγοραπωλησίες κλπ, τονίζοντας ότι αν επιθυμούν μπορούν να προχωρήσουν σε ονομαστικοποίηση μετοχών των ανωνύμων εταιρειών, άρση κάθε είδους απορρήτου (τραπεζικών κλπ), κατάργηση offshore εταιρειών και απαγόρευση εισαγωγής και εξαγωγής κεφαλαίων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ