Καμίνης: Η ΕΕ να ασχοληθεί με τα ζωτικά προβλήματα των νέων

Αντιμετώπιση της ανεργίας κυρίως στους νέους , καλύτερες δουλειές, καλύτερη εκπαίδευση, περισσότερη ασφάλεια, εξάλειψη των ανισοτήτων, πιο υγιείς και ανθεκτικές πόλεις απαιτούν οι πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης», που διοργανώθηκε στο Σεράφειο από τους Financial Times, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Europe Direct του δήμου Αθηναίων.

Παρουσία δεκάδων φοιτητών, ο κ. Καμίνης, τόνισε ότι «χρειάζεται μια Ευρώπη που να ασχολείται με τα ζωτικά ζητήματα» των νέων. Σύμφωνα με τον ίδιο , «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις στα ζητήματα αυτά μόνο εάν ενισχυθεί ουσιαστικά και λάβει τολμηρές αποφάσεις σε ότι αφορά ευρύτερα τις ευρωπαϊκές πολιτικές και κατευθύνσεις που θα αποφασίσουν (αλλαγή οικονομικού μοντέλου, κατευθύνσεις για ενίσχυση κοινωνικών δαπανών κλπ).

Αν δεν τα καταφέρει στους τομείς αυτούς – παρά τις δεσμεύσεις που θεωρητικά έχουν αναληφθεί – η απογοήτευση και η δυσαρέσκεια του κόσμου θα είναι μεγάλη» επισήμανε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ