Καρχιμάκης: Ουδέποτε ανευρέθησαν έγγραφα της ΕΥΠ στην κατοχή μου

«Ουδέποτε ανευρέθησαν έγγραφα της ΕΥΠ στην κατοχή μου, το επιβεβαιώνει και πόρισμα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της χώρας», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση το στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ και πρώην υπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης απαντώντας στα όσα ανέφερε σε tweet του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Επειδή ο ευρωβουλευτής κ. Παπαδημούλης σχολιάζοντας το θέμα που έχει ανακύψει με τα απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας,που υπήρξαν στην κατοχή του συναδέλφου Ανδρέα Λοβέρδου, αναφέρθηκε σε εμένα ότι διώκομαι για κακούργημα για κατοχή απόρρητων εγγράφων, θέλω να διευκρινίσω για πολλαπλή φορά», συμπλήρωσε στη γραπτή του δήλωση ο κ. Καρχιμάκης και εξήγησε: «Πρώτον, ουδέποτε ευρέθησαν απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ στο σπίτι μου από την έρευνα που διενεργήθηκε. Τώρα όσον αφορά την δίωξη μου επί δήθεν εγγράφων της ΕΥΠ που δεν ανευρέθησαν και ήλθε και η ίδια η υπηρεσία εθνικής ασφαλείας της χώρας να το βεβαιώσει με πόρισμα της ότι ουδέποτε διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα από τις υπηρεσίες της, ο καθένας που με γνωρίζει και τον αγώνα μου και την διαδρομή μου, μπορεί να κρίνει και να κάνει τους ανάλογους συνειρμούς, γιατί αυτή η επιμονή από κάποιους εναντίον μου… Και κυρίως από κατευθυνόμενους ανθρώπους του υποκόσμου που διώκονται για κακουργήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την διάπραξη κακουργημάτων,όπως πλαστογραφία, ανθρωποκτονία με πρόθεση, ληστεία, εκβίαση, απάτη και παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών».

«Δεύτερον, έγγραφο του στρατού, που ανευρέθηκε και αφορούσε την επιχειρησιακή κατάσταση των ελικοπτέρων της αεροπορίας στρατού και την επισήμανση του κίνδυνου να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα, μετά την πτώση του ΣΙΝΟΥΚ, απεστάλη στην θυρίδα μου στην βουλή, προκειμένου να ασκήσω πολιτικό έλεγχο ως σκιώδης υπουργός Άμυνας της αντιπολίτευσης για την προστασία των ανθρωπίνων ζωών των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και όχι μόνο. Με βάση αυτό έγινε ερώτηση στην βουλή και απαντήθηκε εκτενώς από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος με την απάντηση του, όχι μόνο δεν το χαρακτήρισε απόρρητο, αλλά απάντησε εκτενώς και με πρόσθετα στοιχεία. Διότι σε ανάλογες περιπτώσεις ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τον χαρακτηρισμό, απορρήτου η μη, όταν απαντάει στη βουλή ισχυρίζεται σαφώς αν θεωρεί ότι στοιχεία που γίνεται επίκληση και δεν απαντώνται, ότι είναι απόρρητα», συμπληρώνει ο κ. Καρχιμάκης, ο οποίος, καταλήγοντας, αναφέρει ότι «διώχθηκα δηλαδή για ουσιαστική άσκηση κοινοβουλευτικής δραστηριότητας, που ο ίδιος ο υπουργός δεν τα χαρακτήρισε απόρρητα και εδώ τα συμπεράσματα δικά σας».

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας την υπόθεση με τα απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας σχετικά με την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία ανέφερε: «Μπορούν να εξηγήσουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κ τα γνωστά ΜΜΕ, πως γίνεται ο Καρχιμάκης να διώκεται για κακούργημα για κατοχή απόρρητων εγγράφων, αλλά ο Λοβέρδος, που έκανε τα απόρρητα φέιγ βολάν, να είναι ήρωας της Δημοκρατίας; Σοβαρευτείτε! «Ο Κακλαμάνης είναι ΣΥΡΙΖΑ»

Δείτε το tweet του κ. Παπαδημούλη:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ