Φίλης: Δεν είναι δυνατόν με οποιοδήποτε ακραίο φαινόμενο να έχουμε 19 νεκρούς

«Η μάχη συνεχίζεται και αυτή είναι να υπάρξει στοιχειώδης ανακούφιση των πληγέντων. Δεν είναι δυνατόν με οποιοδήποτε ακραίο φαινόμενο να έχουμε 19 νεκρούς», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης αναφορικά με την τραγωδία στη Μάνδρα.

Ο κ. Φίλης συμπλήρωσε ότι το γεγονός ότι φτιάχτηκαν αυθαίρετες κατασκευές μέσα σε κοίτες ποταμών και ρεμάτων δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά όλων των προηγούμενων. Θα έπρεπε να μην τους επιτρέπει να το κάνουν.

“Ο Δήμος έχει κάνει αμαξοστάσιο μέσα στο ποτάμι και αυτό δεν έπρεπε να έχει συμβεί” τόνισε ο Νίκος Φίλης εξηγώντας ότι η πολιτική εξουσία έκανε πλάτες σε αυτή την αυθαιρεσία και αυτό γινόταν για ψηφοθηρικούς λόγους.

Η κ. Δούρου έθεσε τον εαυτό της στη Δικαιοσύνη προς διερεύνηση για την περίπτωση ευθυνών. Όμως, όπως είπε, πρέπει να αφήσουμε το πινγκ – πονγκ των πολιτικών ευθυνών και να δούμε πως λειτουργεί η αυτοδιοίκηση και την επικάλυψη των αρμοδιοτήτων που υπάρχει με υπουργεία και φορείς.

«Η μελέτη είχε κολλήσει στο Δασαρχείο», ενώ για την προτεραιότητα που έχει δώσει η Περιφέρεια Αττικής στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης είναι ενδεικτική η ολοκλήρωση των έργων στη Χαμοστέρνα και το Φαληρικό που η κ. Δούρου έφερε εις πέρας.

«Υπάρχει μια επιμονή να δυσφημιστεί το έργο της Περιφέρειας Αττικής» υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το κοινωνικό μέρισμα είναι καλύτερα προετοιμασμένο φέτος και αποτελεί μια μεγάλη ανακούφιση για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Δύσκολος ο περιορισμός των πλεονασμάτων των 3,5% που έχει συμφωνηθεί με το πιστόλι στον κρόταφο, υποστήριξε ο Νίκος Φίλης προσθέτοντας ότι «τώρα που βγαίνουμε από την κρίση είναι η ώρα να ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση των πλεονασμάτων.

“3,5% πλεονάσματα για 5 χρόνια είναι δυσβάσταχτα και θα δυσκολέψει το στόχο η ανάπτυξη να είναι δίκαιη”, ενώ πρόσθεσε ότι η βελτίωση των πλεονασμάτων θα επιφέρει βελτίωση και της φορολογίας.

“Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έχουν πολύ υψηλή φορολογία, οι άλλοι έχουν Παραδείσους”

“Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις αξιοπρεπούς απασχόλησης. Αυτά όμως που προσπαθούμε εμείς, ο κ. Μητσοτάκης τα αρνείται και υποστηρίζει ότι οι κοινωνικές ανισότητες είναι κάτι σαν φυσικό φαινόμενο. Στην Ελλάδα έχουμε το φαινόμενο της φοροδιαφυγής.

«Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν πολύ υψηλή φορολογία που δεν μπορούν να «κλέψουν» τίποτα. Οι άλλοι έχουν Παραδείσους και πηγαίνουν» τόνισε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε πως το κοινωνικό μέρισμα είναι ένας τρόπος «να διαβούμε τον Ρουβίκωνα της φτώχειας και της ανέχειας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ