Αύξηση στον προϋπολογισμό της Βουλής για πρώτη φορά μετά το 2009

Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου

Αυξημένος κατά ένα εκατομμύριο ευρώ είναι ο προϋπολογισμός της Βουλής που ενέκρινε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, οι δαπάνες του κοινοβουλίου για το 2018 ανέρχονται σε 33.985.000 ευρώ, αυξημένο κατά 1.000.000 ευρώ σε σχέση με το 2017 αλλά μειωμένο κατά 39,68% σε σχέση με τον προϋπολογισμό πριν από μια δεκαετία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό για το 2009 ανερχόταν σε 222 εκατ. ευρώ.

Στην παρέμβαση του ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έδωσε έμφαση στις πρωτοβουλίες ενίσχυσης της εξωστρέφειας του Κοινοβουλίου, προκειμένου – όπως είπε – να αποκατασταθούν οι σχέσεις με την κοινωνία.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στις χορηγικές δράσεις, όπως η κάλυψη δαπανών θέρμανσης σχολείων σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας ή σε υποβαθμισμένες συνοικίες της Αθήνας και πρότεινε να εκταμιευτεί άμεσα ποσό τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ευρώ για την στήριξη των πληγέντων στην Δυτική Αττική.

Μάλιστα ο κ. Βούτσης προανήγγειλε 22 με 24 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και αποκατάσταση εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Πηγή ρεπορτάζ: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ