• Κόντρα ΝΔ - Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη Σαουδική Αραβία

  7:40 μμ, Σαββατο 11 Νοε 2017 7:40 μμ, Σαββατο 11 Νοε 2017

  Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΔ και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα".

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βασίλης Παπαδόπουλος και η εταιρεία του "βρίσκονταν σε διαβουλεύσεις με το «Πεντάγωνο» και για πώληση πυρομαχικών στις ένοπλες δυνάμεις του Κατάρ".

  Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει, όπως επισημαίνει, "για τις σκοτεινές συναλλαγές του κ. Καμμένου".

  Συγκεκριμένα η ΝΔ αναφέρει:

  «Τα νέα καταιγιστικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι ο Πάνος Καμμένος εμπλέκεται προσωπικά σε σκανδαλώδεις υποθέσεις πώλησης εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων.

  Ο περιβόητος μεσάζοντας Βασ. Παπαδόπουλος με τον οποίο ο κ. Καμμένος έχει υπογράψει την συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, αποδεικνύεται πλέον ότι είναι ένας πολυδραστήριος έμπορος όπλων εμφανιζόμενος να εκπροσωπεί με αμφιβόλου αξιοπιστίας έγγραφα όχι μόνον τη Σαουδική Αραβία, αλλά και την Ιορδανία, και το Κατάρ.

  Το πιο σημαντικό είναι, ωστόσο, ότι την δράση του εν λόγω μεσάζοντα την ήξερε ήδη από το Φεβρουάριο σύσσωμη η Στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου, η οποία ζήτησε να τηρηθεί απαρέγκλιτα ο νόμος και να μην παρεμβάλλονται μεσάζοντες σε διακρατικές συμφωνίες.

  Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται στο γραφείο του. Τον καλούμε να πάρει δημοσίως θέση για τις σκοτεινές συναλλαγές του συναρχηγού της Κυβέρνησής του».

  Στη ΝΔ απάντησε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:

  "Από τα μαλλιά της προσπαθεί να πιαστεί η Νέα Δημοκρατία μετατρέποντας το κόμμα σε γραφείο Τύπου συγκεκριμένου συγκροτήματος για μία σύμβαση που ψήφισε η ίδια, μέχρι τώρα δεν έχει εκτελεστεί και είναι απόλυτα νόμιμη και συμφέρουσα για τον ελληνικό λαό.

  Ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχει οριστεί εκπρόσωπος από την Ελλάδα. Όποιος ενδιαφέρεται,να ρωτήσει εκείνον που τον όρισε.

  Η κ. Σπυράκη καθοδηγείται από τις αναμνήσεις της στο πλευρό του κ. Τσοχατζόπουλου".

  Στον υπουργό Εθνικής Άμυνας απάντησε με νέα ανακοίνωσή της η ΝΔ:

  "Και μόνον το ύφος της ανακοίνωσης προδίδει τον πανικό του κ. Καμμένου.

  Θυμίζουμε στο συστηματικό ψεύτη Υπουργό Άμυνας, ότι η Νέα Δημοκρατία ψήφισε να υπάρξει μια απευθείας διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία χωρίς μεσάζοντες, όπως επιτάσσει ο νόμος.

  Κατά τα λοιπά, ελπίζουμε να μην στείλει ο κ. Καμμένος την Αστυνομία να συλλάβει και την Αξιωματική Αντιπολίτευση".

  Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ανακοίνωσή του απάντησε εκ νέου στη ΝΔ:

  "Μετά τον εξευτελισμό των ανακοινώσεων για μήνυση που δεν υποβλήθηκε ποτέ, η Νέα Δημοκρατία των εξωγήινων του Υμηττού συνεχίζει τη στήριξη των fake news.

  Λυπούμαστε αλλά δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον παραλογισμό του…παραδείσου".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα