Υπ.Εργασίας: Η ΝΔ υπόσχεται τον «παράδεισο» των ατομικών συμβάσεων και της ελαστικής εργασίας

Απάντηση στη δριμεία κριτική που εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, σχετικά με τα αποτελέσματα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τον Οκτώβριο, εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι “επιμένει να προκαλεί τον κοινό νου με ανακοινώσεις που δεν πείθουν κανέναν”.

Το υπουργείο αναφέρει ότι ” η ΝΔ ήταν εκείνη που ως κυβέρνηση διέταξε με νόμο τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 32% και σήμερα υπόσχεται στους εργαζόμενους τον «παράδεισο» των ατομικών συμβάσεων και της ελαστικής εργασίας. Η ΝΔ θέλει να ξεχαστεί η επίδοση που πέτυχε η ίδια το δεκάμηνο του 2012 με αρνητικό ισοζύγιο -16.827 θέσεων εργασίας, στις ροές μισθωτής απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα και επιχειρεί όπως αναφέρει το υπουργείο να υποβαθμίσει την επίδοση του φετινού δεκάμηνου η οποία είναι θετική, η υψηλότερη από το 2001″, τονίζεται στην ανακοίνωση.

“Η ΝΔ δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι επί των ημερών της έφτασε την ανεργία στο αρνητικό ρεκόρ του 27,9% και την παρέδωσε υψηλότερη απ’ ό,τι την παρέλαβε, ενώ σήμερα η ανεργία έχει μειωθεί στο 20,6% και οι άνεργοι είναι λιγότεροι από ένα εκατομμύριο για πρώτη φορά μετά το 2011.

Η ΝΔ θέλει να κρύψει ότι με νόμους δικούς της και του ΠΑΣΟΚ και επί των ημερών τους, οι μισθοί μειώθηκαν δραστικά, οι συλλογικές συμβάσεις καταργήθηκαν, η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση εκτινάχθηκε, οι εργαζόμενοι έγιναν ο αδύναμος κρίκος στους χώρους δουλειάς. Αυτό το μοντέλο εργασίας και ανάπτυξης υπερασπίζεται και σήμερα”.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ