Ο Άδωνις στον Realfm 97,8: Με απόφαση της Βουλής βγήκε ο Κουφοντίνας

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη διήμερη άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Όταν ένα θέμα γίνεται παγκόσμιο, είναι παγκόσμιο ζήτημα η άδεια στον Κουφοντίνα που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις μας με τους βασικούς μας συμμάχους, θα μπορούσε η αξιωματική αντιπολίτευση να το αφήσει και ασχολίαστο; Προφανώς είναι ένα τεράστιο ζήτημα και προφανώς η κυβέρνηση έχει πάρα πολύ λερωμένη της φωλιά της σε αυτό το θέμα” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης και σημείωσε:

“Επειδή ο Ξηρός είχε κάνει κακή χρήση της άδειας και είχε δραπετεύσει, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είχε αλλάξει τον νόμο. Και για να μη μπορεί να βρεθεί ξανά το κράτος μας σε αυτόν τον κίνδυνο, είχαμε θεσπίσει ότι οι καταδικασθέντες σε ισόβια, μεταξύ αυτών δηλαδή και οι τρομοκράτες, δεν θα μπορούσαν να κάνουν αίτημα χορηγήσεως αδείας εάν δεν συμπλήρωναν τα 18 έτη φυλάκισης. Άρα, σε αυτή τη περίπτωση ο κ. Κουφοντίνας δεν θα μπορούσε να κάνει καν αίτηση για να αποφυλακισθεί. Αυτόν τον νόμο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον άλλαξε. Τον έκανε οκτώ χρόνια. Άρα, στα οκτώ χρόνια ο κ. Κουφοντίνας μπορούσε να κάνει αίτηση αποφυλάκισης. Άρα, πριν μπούμε στο συμβούλιο που είναι ένα άλλο ζήτημα, πάμε στο πρώτο που είναι η Βουλή. Με απόφαση της Βουλής βγήκε ο Κουφοντίνας, στην πραγματικότητα. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Η Βουλή, δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Καμμένος που σήμερα κλαίει και κάνει τη ‘μωρή Παρθένα’ στα κανάλια για τον Κουφοντίνα, έχει ψηφίσει να μπορούν όσοι είναι καταδικασθέντες σε ισόβια από 18 χρόνια που το άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά, οκτώ. Άρα, είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση. Στη συζήτηση, στη Βουλή, όταν το ψήφιζαν θυμάμαι τον εαυτό μου να λέει στον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτό ανοίγει την πόρτα για να βγουν οι τρομοκράτες έξω και τους Συριζαίους να σφυρίζουν κλέφτικα”.

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να βγει ο Κουφοντίνας… Προφανώς λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επειδή πήγε στον Λευκό Οίκο ο Τσίπρας, επειδή το γύρισε προς τη Δύση, για να κρατήσει και ευχαριστημένη την άλλη πλευρά τους είπε εντάξει θα βγάλουμε και τον Κουφοντίνα. Αυτό έγινε” πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ