Κουτσούμπας: Αποπροσανατολιστική και υποκριτική η αντιπαράθεση για την άδεια Κουφοντίνα – ΒΙΝΤΕΟ

«Πόρτα που ανοίγει το ξήλωμα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας για όλους τους εργαζόμενους» αλλά και «τερατούργημα» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας, σχετικά με την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ.

Παράλληλα επέκρινε τόσο την κυβέρνηση όσο και την Αξιωματική αντιπολίτευση, καταλογίζοντάς τους «αποπροσανατολιστική και υποκριτική αντιπαράθεση γύρω από το ζήτημα της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα».

«Η αντιπαράθεση αυτή δεν αφορά τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον λαό, ο οποίος στενάζει από την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι «τέτοια κρίσιμα ζητήματα είναι αυτά που θίγονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και διαμαρτύρονται γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαφτίζει ως οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών, την ουσιαστική και πλήρη αποδιοργάνωσή του ΕΣΥ, όμως πρόκειται για υλοποίηση της “Έκθεσης Σέρκας”, που από το 2008 είχε μείνει στην άκρη, κάτω από την κατακραυγή των εργαζομένων, αφού περιλαμβάνει ό,τι πιο νοσηρό σκέφτηκαν οι εγκέφαλοι στην ΕΕ» επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Αυτό το νομοσχέδιο-τερατούργημα δεν αφορά μόνο τους γιατρούς, αλλά αποτελεί προμήνυμα για το τι επιφυλάσσεται και σε άλλους κλάδους εργαζομένων, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη εκμετάλλευσή τους».

Ακόμα, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε, ότι «το νομοσχέδιο προβλέπει ρυθμίσεις που μόλις πρόσφατα έθεσε και ο ΣΕΒ ως επείγουσα προτεραιότητα, όπως η παραπέρα ευελιξία των εργασιακών σχέσεων και ιδιαίτερα στον τομέα της δημόσιας Υγείας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έσπευσε αμέσως να υλοποιήσετε τις αξιώσεις των μεγαλοβιομηχάνων».

«Δίκαια έχετε ανακηρυχθεί από τον ελληνικό λαό σαν τα παιδιά για όλες τις δουλειές, τις “βρώμικες” δουλειές που οι προηγούμενοι από εσάς δυσκολεύονταν -όχι ότι δεν ήθελαν- ή και δεν πρόλαβαν πιθανόν να υλοποιήσουν» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Τέλος, σχολιάζοντας την τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Από τη μια οδηγήσατε τα ταμεία σε αδιέξοδο και από την άλλη φέρνετε τροπολογία σήμερα, λέγοντας στους εργαζόμενους μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα και αυξάνετε ταυτόχρονα και τις εισφορές των εργαζομένων».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ