Άγρια κόντρα Κοντονή-Μπακογιάννη για την άδεια του Κουφοντίνα – ΒΙΝΤΕΟ

Άγρια κόντρα ξέσπασε στην Βουλή ανάμεσα στην βουλευτή της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή με αφορμή την 48ωρη άδεια που δόθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Εμφανιστήκατε ως θλιβερός απολογητής του Κουφοντίνα», σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη απευθυνόμενη στον κ. Κοντονή. «Η παρουσία σας εδώ σήμερα, προβλημάτισε πάρα πολύ. Τι άλλαξε κ. Κοντονή από τότε που δεν εγκρίνονταν άδειες στον Κουφοντίνα μέχρι σήμερα; Δεν ήταν ο ίδιος;», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη και είπε: «Όταν βγήκε η απόφαση για την Ηριάννα, κ. Κοντονή θεωρήσατε καθήκον σας να τη στηλιτεύσετε. Δεν ήταν δικαστική απόφαση τότε; Περίμενα από εσάς να πείτε ότι λυπάστε με τη σημερινή απόφαση και ότι δεν συμφωνείτε. Ας λέει ο νόμος, να πείτε ότι τηρούμε τον νόμο, αλλά εμείς πολιτικά καταδικάζουμε, αλλά δεν έχετε τα κότσια να το κάνετε κ. Κοντονή μου, διότι όλο το παρεάκι, συλλογικότητες Α, Ρουβίκωνας, συλλογικότητες Β είμαστε ένα και το αυτό. Και όταν θέλουμε να τους καλύψουμε, είμαστε πρώτοι στις καταδίκες. Όταν πρόκειται να καλύψετε ή να καταδικάσετε έναν δολοφόνο που σκότωσε 11 ανθρώπους, κρύβεστε κ. Κοντονή, αίσχος».

«Λυπάμαι για την τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη. Εμείς ουδέποτε επιδοκιμάσαμε δολοφονικές ενέργειες και ουδέποτε στέρξαμε συμπαράστατες σε τέτοιες καταστάσεις. Καταδικάζαμε πάντοτε τέτοιες ενέργειες και ειδεχθή εγκλήματα», είπε ο Σταύρος Κοντονής και τόνισε ότι επί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έλαβε άδεια ο Χριστόδουλος Ξηρός και την παραβίασε.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ