Αντιπαράθεση Κατρούγκαλου – Θεοχαρόπουλου για την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής – ΒΙΝΤΕΟ

Στο επίκεντρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, βρέθηκε στην Ολομέλεια, η πρόσφατη έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Το θέμα έθεσε ο κ. Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής δεν είναι παράρτημα της κυβέρνησης, αλλά ανεξάρτητη Αρχή και αυτό είναι που ενοχλεί.

«Υπήρξε δήλωση αυτοκριτικής από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής που αναγνώρισε ότι δεν ήταν έγκυρα τα στοιχεία», παρενέβη ο προεδρεύων του Σώματος Γιώργος Βαρεμένος.

«Η κριτική, στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, σε καμία περίπτωση δεν συνιστά αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας, της δράσης και της λειτουργίας της Αρχής. Ο καθένας έχει δικαίωμα στις απόψεις του, όχι όμως στην επίκληση δικών του στοιχείων», τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Παράλληλα ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής ομολόγησε εκ των υστέρων ότι τα στοιχεία δεν ήταν ακριβή».

«Η αξιοπιστία του οποιουδήποτε ανεξάρτητου φορέα, πολύ περισσότερο του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, πρέπει να έχει υψηλά εχέγγυα και όταν πλήττεται από τους ίδιους που είναι υποχρεωμένοι να την προφυλάξουν, τότε πρέπει οι θεσμικοί παράγοντες που έχουν ευθύνη, να προσπαθούν να τον προστατεύσουν και να διαφυλάξουν το κύρος του» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ