Χρηστίδης στον Realfm 97,8: Πού ακούστηκε να βγαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και να μιλά για παρακράτος;

“Από θαύμα χθες δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Είχαμε ευθείες βολές κατά προσώπων στη Χαριλάου Τρικούπη σε σημείο στο οποίο στέκονται πάντα άνθρωποι. Ήταν θέμα τύχης το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα. Ο στόχος ήταν να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές”, είπε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

“Οι αξιωματικοί της αστυνομίας μας λένε ότι δεν τους επιτρέπει το υπουργείο να πάνε σε συγκεκριμένες οδούς στα Εξάρχεια, γιατί δεν τους αφήνει να κατέβουν πιο χαμηλά. Αυτό έρχεται να δέσει με αυτό που γίνεται κάθε Παρασκευή και κάθε Σάββατο…Μπορεί κάποιοι να υποτιμούν και να θεωρούν ότι είναι μικρότερης έντασης η επίθεση με μολότοφ, όμως οι επιθέσεις γίνονται για να σκοτώσουν” σημείωσε.

Παράλληλα, στηλίτευσε τη στάση εκείνων που μιλούν για προβοκάτσια και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη δήλωση του Πάνου Καμμένου:

“Είναι δυνατόν να βγαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, και να μιλά για παρακράτος; Πού ακούστηκε; Εάν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του τόπου μας μιλά για παρακράτος, τότε θα πρέπει να κατεβάσουμε όλοι τα στυλό μας και να κάνουμε την προσευχή μας”.

Ο κ. Χρηστίδης άσκησε σκληρή κριτική κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, κατηγορώντας πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. “Δεν μπορεί να εδώ και πάρα πολλούς μήνες να αντιμετωπίσει την κατάσταση ο κ. Τόσκας, πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση” είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως έχουν γίνει δεκάδες αναφορές από το ΠΑΣΟΚ προς το υπουργείο, όμως εδώ και έξι μήνες δεν έχει γίνει καμία ενέργεια.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει σκέψη να μετακομίσει το ΠΑΣΟΚ από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, είπε: “Δεν θα αφήσουμε τη Χαριλάου Τρικούπη έρμαιο στις διαθέσεις κάποιων μικρών μειοψηφιών οι οποίες μπορούν πολύ εύκολα να περιθωριοποιηθούν από την κρατική λειτουργία…Δεν θα εκχωρήσουμε τη νομιμότητα στα χέρια λίγο μπαχαλάκηδων”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ