Αθώοι δηλώνουν οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Της Άννας ΚανδύληΣτις 6 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του δικηγόρου Γιώργου Αντωνοπούλου το 2014, έξω από σπίτι του στην Πεντέλη, με κατηγορούμενους ως φυσικούς αυτουργούς της επίθεσης τους δυο από τους τρεις Αλβανούς κρατούμενους, που εμπλέκονται ως ηθικοί αυτουργοί στην δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Συγκατηγορούμενος τους είναι ο Άρης Φλώρος , ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας, ο όποιος εκτίει ποινή 21 ετών για την υπεξαίρεση δεκάδων εκατομμυρίων του Δημοσίου από την Energa- Hellas Power .

Το Δικαστήριο ξεκίνησε εξετάζοντας το εάν θα πρέπει να κριθεί απαράδεκτη η συζήτηση στο ακροατήριο και συνεπώς να αναβληθεί, λόγω μη έγκυρης κλήσης του Άρη Φλώρου.

«Δεν υπάρχει έγγραφο του κατηγορουμένου στη δικογραφία που να γνωστοποιεί την νέα κατοικία του (σ.σ τις φυλακές). Να απορριφθεί το αίτημα» είπε η εισαγγελέας της έδρας.

Με σύμφωνη τη γνώμη της εισαγγελέως, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αποφάσισε την μεταγωγή του Φλώρου στο ακροατήριο από το Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται.

Μετά από μιάμιση ώρα διακοπής, στο Δικαστήριο έφτασε έγγραφο με το οποίο ο Αριστείδης Φλώρος ενημέρωνε ότι δεν επιθυμεί να μεταχθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Δεν έχω λάβει κλήση να παραστώ, λόγω της ιατρικής μου κατάστασης δεν μπορώ να παραστώ στο δικαστήριο σας» ανέφερε ο Αριστείδης Φλώρος.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των Αλβανών κατηγορουμένων.

«Δεν μπορεί να έρθει επειδή δεν έχει τα τζακούζια του ο κ. Φλώρος» είπαν μεταξύ άλλων.

Το θύμα, Γιώργος Αντωνόπουλος, μέσω των δικηγόρων του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου δήλωσε παράστασης πολιτικής αγωγής

Νωρίτερα, κατά την προσαγωγή τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι δυο Αλβανοί κατηγορούμενοι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν εμπλέκονται στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ισχυρίστηκαν πως «Είμαστε αθώοι για την υπόθεση… αυτού του δικηγόρου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ