Αλλαγές στη πληρωμή διοδίων – Ποιο είναι το νέο σύστημα που θα εφαρμοστεί – ΒΙΝΤΕΟ

Τον τρόπο που θα λειτουργεί το νέο σύστημα πληρωμής και χρέωσης των διοδίων στις εθνικές οδούς περιέγραψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

“Θα έχουμε μια συσκευή στο αυτοκίνητο ή μια εφαρμογή στο κινητό μας και θα μπορούμε να χρεωνόμαστε για τα χιλιόμετρα που διανύουμε” επεσήμανε ο υπουργός Μεταφορών.

“Τα ταμεία των διοδίων, ο στόχος μας είναι να καταργηθούν τελείως και να υπάρχουν μόνο στην άκρη του δρόμου μόνο για φόρτιση”, εξήγησε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε:

“Μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνει ο διαγωνισμός και μέσα στην επόμενη χρονιά θα προσπαθήσουμε να το έχουμε εφαρμόσει σίγουρα στην Εγνατία Οδό”.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Μεταφορών, το σύστημα θα ισχύσει σε όλες τις εθνικές οδούς, ωστόσο για την Αττική Οδό πρέπει να γίνει μια ειδική διαπραγμάτευση.

“Το σύστημα θα μπει υποχρεωτικά και με κάποιο κόστος στα επαγγελματικά οχήματα, στα οποία θα μπει και GPS, ώστε να παρακολουθείται η πορεία τους και να μην μπαίνουν στους παραδρόμους των Εθνικών Οδών” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ