Κεντροαριστερά: Με το 2o ντιμπέιτ, απόψε, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής

Της Μαριτίνας Ζαφειριάδου

Με το βλέμμα στο αποψινό ντιμπέιτ, ξεκινά η τελευταία και κρισιμότερη ίσως εβδομάδα πριν από το άνοιγμα της κάλπης για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά, στις 12 Νοεμβρίου. Μετά τη χθεσινή γενική δοκιμή που στέφθηκε από αναπάντεχη επιτυχία, εξάλλου, θεωρείται ότι είναι όλα έτοιμα για την «ημέρα της κρίσης».

Στην δεύτερη αυτή τηλεμαχία, οι εννέα υποψήφιοι αρχηγοί θα προσπαθήσουν με όλους τους τρόπους να αποφύγουν ένα λάθος, που θα μπορούσε σε αυτή την χρονική στιγμή πλέον να αποβεί μοιραίο εις βάρος τους, αλλά και να αναδείξουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα έναντι των συνυποψηφίων τους.

Με την Φώφη Γεννηματά να αποτελεί αδιαφιλονίκητο φαβορί, το επιτελείο της έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζει την ‘επόμενη μέρα’ του κόμματος.

Η ίδια, ρίχνει το βάρος της στην τελευταία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας πάντως, θα κινηθεί στο ίδιο μοτίβο με το προηγούμενο διάστημα. Τόσο απόψε, στην τηλεμαχία που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ, όσο και τις επόμενες μέρες, θα εμφανιστεί ενωτική, αποφεύγοντας να απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση σε βάρος της, από όπου και αν προέλθει.

Η ίδια, έχοντας ξεκινήσει την όλη υπόθεση της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, θεωρεί εαυτόν υπεύθυνη για τη διαφύλαξη της ενότητας του χώρου και αυτήν σκοπεύει να υπηρετήσει ως το τέλος.

Στο μεταξύ, πάντως, ετοιμάζει μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Γήπεδο του Σπόρτινγκ την Πέμπτη, όπου αναμένεται «επίδειξη ισχύος» εκ μέρους της και αναφορά στην «επόμενη μέρα» της παράταξης, με περιγραφή των προκλήσεων που θα βρεθούν μπροστά της και ανάλυση του σχεδίου της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το ξεπέρασμά τους.

Την ίδια ώρα, σκληρή μάχη για να περάσουν στον δεύτερο γύρο, που εφόσον χρειαστεί θα διεξαχθεί στις 19 Νοεμβρίου, θα δώσουν ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Καμίνης και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Με σύνθημα το «προχωράμε, ενώνουμε, νικάμε», ο επικεφαλής του Ποταμιού θα επιμείνει στην πρόσκληση των πολιτών για προσέλευση στις εκλογές, εκτιμώντας ότι όσο περισσότεροι φτάσουν στις κάλπες τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει ο ίδιος, αλλά και το όλο εγχείρημα, να επιτύχουν.

Την ίδια ώρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ετοιμάζεται να επισκεφθεί και τα τρία «προπύργιά» του, όπως τα χαρακτηρίζουν στη Σεβαστουπόλεως, μέσα στην εβδομάδα, ταξιδεύοντας σε Χανιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καμίνης, που πραγματοποίησε ήδη την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση την 1η Νοεμβρίου στο γήπεδο του Πανελληνίου, παραπέμπει με διαδικτυακό ιστότοπο που δημιούργησε (https://www.kaminisfacts.gr/) στα πεπραγμένα του ως δήμαρχος Αθηναίων, για να πείσει για την ικανότητά του να ηγηθεί του νέου φορέα.

Όσο για τον Νίκο Ανδρουλάκη, που έχει πάρει μία επιπλέον ‘ώθηση’ από την πολυπληθή συγκέντρωσή του στο Ηράκλειο της Κρήτης, θα επιμείνει τόσο απόψε, όσο τις επόμενες μέρες στην ανάγκη «αλλαγής γενιάς» και επικράτησης οριζόντια της «αξιοκρατίας», προκειμένου να δοθεί μία «δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας» στους πολίτες.

Την κεντρική του προεκλογική ομιλία στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Γκάζι Hall την προγραμματίζει για αύριο Τρίτη, το απόγευμα.

Στο μεταξύ, Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ραγκούσης, επιμένουν να επαναφέρουν το ζήτημα της ενοποίησης των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, που μονοπώλησε την προηγούμενη τηλεμαχία μεταξύ των εννέα υποψηφίων, και δεν αποκλείεται να τεθεί εκ νέου απόψε.

Τέλος, Απόστολος Πόντας, Κωνσταντίνος Γάτσιος και Δημήτρης Τζιώτης, θα συνεχίσουν ως την τελευταία στιγμή να δίνουν την μάχη για μία αξιοπρεπή παρουσία στις κάλπες.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ