• ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ σε ιταλική εφημερίδα

  12:57 μμ, Τρίτη 19 Ιουν 2012 12:57 μμ, Τρίτη 19 Ιουν 2012

  Δυο "φωνές", της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, περιγράφουν την κατάσταση στο κόμμα τους και στην Ελλάδα, με συνεντεύξεις τους στην εφημερίδα της Ρώμης "Ιλ Μεσσατζέρο": πρόκειται για τον Χρυσόστομο Μπίκατζικ, που, σύμφωνα με την "Ιλ Μεσσατζέρο" θα είναι ο νέος εκπρόσωπος του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά, και για τον Βασίλη Πριμικήρη, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της Εκτελεστικής Γραμματείας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ.

  «Υπάρχουν τα γεγονότα, οι επιθυμίες και οι αναγκαιότητα. Ο Σαμαράς ετοιμάζει ένα φάκελο για την συνάντησή του με την τρόικα. Σύντομα πρόκειται να συναντήσει και τους εκπροσώπους του ΔΝΤ», δηλώνει ο Χρ. Μπίκαζτικ σύμφωνα με τον οποίον, η ΝΔ «επιθυμεί να αλλάξει κάποια πράγματα, λαμβάνοντας, όμως, υπόψη την πραγματικότητα της χώρας».

  «Με την ψήφο της Κυριακής, αποφεύχθηκε μια μεγάλη καταστροφή, οι θέσεις μας δεν έχουν τίποτα το κοινό με τον ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει ο κ. Μπίκατζικ.

  «Το αποτέλεσμα των εκλογών, απέδειξε ότι μπορούσε να υπάρξει μια διαφορετική κυβέρνηση, εκείνη που θέλει ο λαός», απαντά ο Βασίλης Πριμικήρης. Σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ «οι συμφωνίες που θέλει να συνάψει η συντηρητική παράταξη πρόκειται οπωσδήποτε να καταρρεύσουν».

  «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να σπάσει τον δικομματισμό, με μια ειρηνική επανάσταση, την ίδια που επεδίωκε ο ευρωκομουνιστής Ενρίκο Μπερλιγκουέρ στην Ιταλία», τονίζει ο κ. Πριμικήρης, ο οποίος υπόσχεται ιδιαίτερα δυναμική αντιπολίτευση.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα