Η Κεφαλογιάννη στον Realfm 97,8: Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού είναι απούσα

“Δυστυχώς, βλέπουμε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, λυπάμαι που το λέω, είναι απούσα” δήλωσε μεταξύ άλλων η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείσα πώς κρίνει τα μέχρι τώρα βήματα της υπουργού Πολιτισμού και την πολιτιστική πολιτική επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ απάντησε μεταξύ άλλων “νομίζω ότι άλλος ένας μύθος ότι η Αριστερά στον πολιτισμό είχε ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα, έχει καταρρεύσει με τα σχεδόν 3 χρόνια διακυβέρνησης… Βλέπω δυστυχώς ένα υπουργείο, το οποίο είναι ένα αναπτυξιακό υπουργείο, να μην μπορεί ούτε να δώσει τη δυνατότητα σε επενδύσεις στη χώρα να προχωρήσουν” και πρόσθεσε:

“Το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων παραμένει ακέφαλο, χωρίς διοίκηση τους τελευταίους τρεις μήνες, μετά την αποχώρηση της προηγούμενης προέδρου. Αυτό σημαίνει ότι χάνονται χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και να αξιοποιηθούν σε ανασκαφές, σε προστασία, σε ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων… Δυστυχώς, βλέπουμε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, λυπάμαι που το λέω, είναι απούσα. Δεν μπορεί μία υπουργός Πολιτισμού να έχει αναλάβει ένα τέτοιο κρίσιμο υπουργείο και το περισσότερο διάστημα να λείπει εκτός, και μάλιστα όχι σε δουλειά του υπουργείου, αλλά σε προσωπικές της δουλειές”.

Σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο κινείται η κυβέρνηση σε ότι αφορά τα θέματα της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε μεταξύ άλλων “μπορώ να αντιληφθώ το εύρος των λαθών που γίνονται αυτό το διάστημα. Πραγματικά η πόλη, αισθανόμαστε ότι έχει αφεθεί στην τύχη της και ότι επιστρέφουμε πάλι στις αρχές της δεκαετίας που κυριαρχούσε ο φόβος, τα ναρκωτικά, η εγκληματικότητα του δρόμου… Το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, επανέρχεται και πάλι στην ατζέντα πάρα πολύ ψηλά και ενώ φαίνεται ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους τους πολίτες, βλέπω ότι δυστυχώς δεν είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας της κυβέρνησης”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ