Γαβρόγλου: Υπαρκτή η παραβατικότητα εντός κάποιων πανεπιστημίων – ΒΙΝΤΕΟ

Για «υπαρκτή παραβατικότητα εντός κάποιων πανεπιστημίων» έκανε λόγο στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Κατσανιώτη.

Ο κ. Γαβρόγλου επέρριψε την ευθύνη της ανομίας στην πανεπιστημιακή κοινότητα και υποστήριξε ότι οι παρανομίες εντός των πανεπιστημίων δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, αλλά από… κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους.

«Η υπαρκτή παραβατικότητα που υπάρχει σε κάποια πανεπιστήμια πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολλαπλούς τρόπους. Ζητώ από τα πανεπιστήμια να μου στείλουν τις απόψεις τους και δεν έρχονται. Δεν μπορεί η παραβατικότητα να αντιμετωπιστεί με αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο. Δεν θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια, αλλά δεν θέλουμε πανεπιστήμια με παραβατικότητα» είπε ο χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Κατσανιώτη, για να συνεχίσει: «πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και κυρίως πώς η πανεπιστημιακή κοινότητα θα αποβάλει την παραβατικότητα».

«Τα σύνθετα προβλήματα θέλουν σύνθετες λύσεις» επισήμανε σε άλλο σημείο για να προσθέσει ότι στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει για την Συνταγματική Αναθεώρηση «έχουμε συγκροτήσει ομάδα υπό τον κ. Νίκο Παρασκευόπουλο για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της παραβατικότητας».

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ