Άγρια κόντρα Καμμένου – Τσιάρα στη Βουλή για το ταξίδι στο Λονδίνο – ΒΙΝΤΕΟ

Ανέβηκαν πριν από λίγο οι τόνοι ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, Κώστα Τσιάρα για την απόδειξη του ξενοδοχείου, όπου διέμεινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο Λονδίνο.

«Κύριε Υπουργέ στις 25 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής που αφορούσε στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και ενώ έγινε μεγάλη συζήτηση για ένα ζήτημα που σας αφορούσε για το πώς πληρώθηκαν τα χρήματα για τη διαμονή σας σε ένα ξενοδοχείο στο Λονδίνο, ισχυριστήκατε ότι η πληρωμή αυτή έγινε με την πιστωτική σας κάρτα και χωρίς ιδιαίτερη πίεση πριν το τέλος της δικής σας ομιλίας παρουσιάσατε στην Ολομέλεια το αντίγραφο της πιστωτικής σας κάρτας με την οποία πληρώσατε τη διαμονή σας στο Λονδίνο», είπε ο κ. Τσιάρας και πρόσθεσε: «Είναι απορίας άξιο γιατί το κάνατε και το λέω αυτό γιατί λίγες μέρες αργότερα αποδείχθηκε ότι δεν πληρώσατε με την κάρτα σας, αλλά με μετρητά. Και αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο ζήτημα σε εσάς, διότι τη στιγμή που ισχυριστήκατε αυτή ακριβώς την αιτιολόγηση μπροστά στην Εθνική Αντιπροσωπεία και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν πραγματικό. Για μένα κανείς υπουργός δεν έχει το δικαίωμα από το βήμα της Βουλής να λέει τόσο αυταπόδεικτα ψέματα που συνιστά ένα τεράστιο θεσμικό ατόπημα. Η άποψη μου είναι ότι θα μπορούσατε πολύ εύκολα να ανασκευάσετε και να πείτε ότι κάνατε ένα τεράστιο λάθος ή να ζητήσετε συγγνώμη ότι δεν το καταλάβατε καλά. Θα σας παρακαλούσα να μου δώσετε μία απάντηση για αυτό».

Ο Πάνος Καμμένος πήρε άμεσα τον λόγο και κατά την απάντησή του ανέβασε τους τόνους. «Κύριε Τσιάρα είναι η δεύτερη φορά που καταθέτετε την ερώτηση σας και πράγματι δεν το περίμενα από σας, διότι στο κοινοβουλευτικό σας ήθος μέχρι σήμερα δεν συνάδουν τέτοιου είδους πρακτικές και ιδίως αναφορές σε προσωπικά θέματα», είπε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε: «Ήθελα, όμως, να σας απαντήσω, διότι δυστυχώς για εσάς έχει επιληφθεί της υποθέσεως αυτής η Δίωξη Εκβιασμών της ΕΛ.ΑΣ. και τις επόμενες μέρες θα δείτε εκδότες, εμπόρους όπλων και συναδέλφους σας να εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία λειτουργώντας ως όργανα συγκεκριμένων εγκληματικών οργανώσεων. Επειδή, όμως επιμένετε και θέλω να σας δώσω μία ευκαιρία να ανασκευάσετε σας καταθέτω αυτό που ακριβώς κατέθεσα με τους κωδικούς όμως στην προηγούμενη συνεδρίαση της Βουλής. Ό,τι, δηλαδή, χρέωσα την κάρτα μου για να κάνω την κράτηση. Στο ξενοδοχείο αυτό πλήρωσα από την τσέπη μου. Δεν χρέωσα το ελληνικό Δημόσιο».

«Σας δίνω τα στοιχεία, κ. Τσιάρα, για να ζητήσετε ένα δημόσιο συγγνώμη, διότι πραγματικά χρεώθηκε η πιστωτική μου κάρτα», είπε ακόμη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε: «Η ίδια κάρτα κατατέθηκε στο ξενοδοχείο με την άφιξη μου και κατά τη διάρκεια εξοφλήσεως μου χρησιμοποιώντας για κοινοβουλευτικό έλεγχο μία υποκλαπείσα προσωπική απόδειξη, εύχομαι να μην σας συμβεί να σας κυνηγάνε από πίσω, για να παίρνουν παρανόμως τέτοιου είδους αποδείξεις και να τις βρίσκετε μέσω εφημερίδων. Εσείς αυτή τη στιγμή δέχεστε ότι μπορεί ένας βουλευτής να παρακολουθείται στην προσωπική του ζωή και να υποκλέπτουν την απόδειξη του επειδή πλήρωσε κάτι. Προφανώς για να νομιμοποιήσετε την εφημερίδα το κάνατε. Το καταθέτω αυτό στη βουλή. Σας λέω ξεκάθαρα, χρεώθηκε η κάρτα μου όπως είπα στη Βουλή, η κάρτα μου δόθηκε στο ξενοδοχείο για να χρεωθεί η διαμονή μου. Το ποσό που προέκυψε, ήταν ένα ποσό που διέθετα μετρητά, διότι όπως ξέρετε έχει τη δυνατότητα να έχει 2.000 ευρώ ο καθένας και 2.000 η γυναίκα μου, 4.000 ευρώ δηλαδή και εξόφλησα τη διαμονή μου με μετρητά και εν συνεχεία η απόδειξη αυτή βρέθηκε πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα. Επειδή έχω υποβάλλει αγωγές και μηνήσεις, σας δίνω μία ευκαιρία να ζητήστε συγγνώμη για τη χρήση εντός της Βουλής παράνομα αποκτηθέντος υλικού από την εγκληματική οργάνωση και εννοώ της απόδειξης, να ζητήσετε συγγνώμη διότι δεν είναι ψευδές ότι χρησιμοποίησα την κάρτα μου, διότι θα βρεθώ στη δύσκολη θέση και θα αναγκαστώ να υποβάλλω εναντίον σας αστική αποζημίωση και ποινική δίωξη και στην Ελλάδα και στο Λονδίνο».

Επιπλέον ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ να «μην ξύνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη», καθώς όπως είπε θα έπρεπε να «απολογείστε για τον κ. Αυγενάκη».

«Να ψάξετε να βρείτε εκείνους που οι γυναίκες τους δεν δηλώνουν το πόθεν έσχες τους και όταν έκαναν ένα νέο φίλο γηραιό εφοπλιστή έβγαιναν με διαμέρισμα στο Λονδίνο», σημείωσε, επίσης ο υπουργός.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ