Τσιρώνης: Να γίνει νόμιμη και η φαρμακευτική χρήση της ηρωίνης

“Πιστεύω ότι όλες οι ψυχοτρόπες ουσίες, ακόμα και η ηρωίνη, πρέπει να είναι νόμιμες, ανάλογα με την επικινδυνότητα τους και πάντα με αυστηρό έλεγχο της πολιτείας, όπως συμβαίνει με τη μορφίνη” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης μιλώντας στην εφημερίδα “Τα Νέα”.

“Η ηρωίνη λοιπόν, θα έπρεπε κανονικά να δίνεται με φαρμακευτική αγωγή στα νοσοκομεία, ώστε να μην καταφεύγει ο κόσμος στους δρόμους και να σπάσει το παράνομο κύκλωμα. Αν αυτός ο οποίος την έχει ανάγκη, ως χρήστης, τη βρίσκει νομίμως, δεν θα την πουλάει έξω από τα σχολεία. Η τιμή της, άλλωστε, είναι πολύ χαμηλή – πρόκειται για ένα παλιό, αν και επικίνδυνο και τοξικό, φάρμακο, το οποίο προκαλεί εθισμό. Ξεκαθαρίζω βέβαια, ότι δεν μιλάω για νομιμοποίηση τύπου “μπορώ να τη βρω στο περίπτερο” αλλά για νομιμοποίηση με ιατρική συνταγή μόνο εντός νοσοκομείων” πρόσθεσε ο κ. Τσιρώνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επεσήμανε παράλληλα ότι “ανάλογα με την ουσία, μπορούμε να μιλάμε για ιδιοπαραγωγή, για ειδική σφραγίδα, για κέντρα, όπως αυτά στη Σουηδία. Είναι όμως μια συζήτηση που δεν είναι της στιγμής”.

Πηγή πληροφοριών: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ