Τζανακόπουλος: Aν υπάρξει δημοσιονομικό κενό, θα βρούμε τρόπο να το καλύψουμε – ΒΙΝΤΕΟ

“Δεν υπάρχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα” υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος  ενόψει της διαπραγμάτευσης για την γ΄ αξιολόγηση που μπαίνει από σήμερα στην τελική ευθεία στην Αθήνα.

“Αν υπάρξει δημοσιονομικό κενό, θα βρούμε τρόπο για να το καλύψουμε, καθώς αποτελεί υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να πιάνει ένα συγκεκριμένο πρωτογενές πλεόνασμα. Το 2018 θα πιάσουμε τον δημοσιονομικό στόχο και δεν θα υπάρξει απαίτηση για νέα μέτρα”, συμπλήρωσε ο Κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για το κοινωνικό μέρισμα, είπε ότι «ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι θα υπάρχει κοινωνικό μέρισμα ύψους 1 δισ. Ο τρόπος διανομής θα καθοριστεί τον Νοέμβριο». Αναφορικά με τον τρόπο διανομής του είπε ότι «τα χρήματα θα πάνε στους ανθρώπους που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση», ενώ δεν αποσαφήνισε αν σε αυτούς θα υπάγονται και οι άνεργοι.

Ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στο Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, αναφορικά με τα αναδρομικά που ζητούν οι πρώην βουλευτές.

“Η δυνατότητα επιστροφής των παρακρατηθέντων είναι βασική έννοια της Δημοκρατίας, γίνεται βάσει των θεμελιωδών εννοιών του Δικαίου. Αυτό που λέει ο Νόμος Κατρούγκαλου είναι ότι ο ρυθμός αποπληρωμής των χρημάτων αυτών θα είναι συγκεκριμένος για να μην επηρεάσει τα δημοσιονομικά. Το πρόβλημα είναι ότι συγκεκριμένα στελέχη πολιτικών κομμάτων προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη κι ύστερα ο κ. Μητσοτάκης, θέλοντας να πάρει από πάνω του την πολιτική ευθύνη, είπε όσα είπε. Πρόκειται για μια πλήρως υποκριτική στάση” επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο το ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ