Ο Φίλης στον Realfm 97,8 για την Ηριάννα: Προβληματίζει η Δικαιοσύνη, δεν θέλω να πιστέψω ότι πρόκειται για βεντέτα

Στην εκ νέου απόρριψη του αιτήματος για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας από το πενταμελές Εφετείο αναστολών, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Βασίλη Λυριτζή και του Δημήτρη Καμπουράκη.

“…Διότι νομίζω ότι σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, σε ένα κράτος Δικαίου, τέτοιες βεντέτες ανάμεσα σε θεσμούς ή ανάμεσα σε θεσμούς και κοινωνικούς χώρους υπονομεύουν τη Δημοκρατία” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης και πρόσθεσε:

“Δεν μιλάμε για αθώωση των κατηγορουμένων, που διεκδικούν οι άνθρωποι την αθώωση τους, μιλάμε για τη δυνατότητα αναστολής της ποινής μέχρις ότου κριθεί σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο. Άρα, αυτή η αυστηρότητα ή και σκληρότητα που δείχνει το δικαστήριο πράγματι προβληματίζει. Προβληματίζει και για αυτή καθ’ αυτή την υπόθεση, αλλά και σε σχέση με άλλες υποθέσεις, βαρύτερες εγκληματικές υποθέσεις που δείχνουν μια επιείκεια ή μια καλώς εννοούμενη, κατά τη γνώμη του δικαστηρίου, εφαρμογή του μέτρου της αναστολής της ποινής. Δεν θέλω να πιστέψω ότι πρόκειται για μία βεντέτα με κοινωνικό χώρο. Δηλαδή, ότι κάποιοι δικαστές, δεν λέω εν συνόλω η Δικαιοσύνη, θεωρούν ότι μπορούν να αντιπαρατεθούν με έναν ολόκληρο κοινωνικό χώρο”.

Στο ερώτημα εάν πρόκειται για βεντέτα με την κυβέρνηση, ο πρώην υπουργός απάντησε: “Και αυτό επίσης, παρότι προκύπτει ως φόβος από πολλές πλευρές, δεν θα ήθελα και αυτό να το υιοθετήσω, διότι νομίζω ότι σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, σε ένα κράτος Δικαίου, τέτοιες βεντέτες ανάμεσα σε θεσμούς ή ανάμεσα σε θεσμούς και κοινωνικούς χώρους υπονομεύουν τη Δημοκρατία”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ