Μια… ωραία ατμόσφαιρα στην κεντροαριστερά για την αλλαγή φύλου και τα debate

Της Μαριτίνας Ζαφειριάδου

Μία … «ωραία ατμόσφαιρα» συνεχίζουν να είναι στην Κεντροαριστερά, παρά την αρχική αισιοδοξία ότι με την ανακοίνωση των ημερομηνιών για την εκλογή αρχηγού στον νέο φορέα, θα έληγαν οι διενέξεις επί των διαδικαστικών και θα ξεκινούσε ο διάλογος επί της πολιτικής.

Νέα αφορμή για συγκρούσεις μεταξύ των υποψηφίων στάθηκε χθες η απουσία της Φώφης Γεννηματά από την ψηφοφορία στη Βουλή για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι “μάχες” ενόψει ντιμπέιτ .

Σχολιάζοντας από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε χθες ο Γιώργος Καμίνης την ψηφοφορία στη Βουλή, χαρακτήρισε μεταξύ άλλων ‘προσχηματική’ την απουσία της συνυποψηφίας του και επικεφαλής της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά, κάνοντας λόγο για ‘φυγομαχία’.

Την απάντησή της έδωσε άμεσα η ίδια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που εβρισκόμενη σε περιοδεία στην Κρήτη, ρωτήθηκε σχετικά. «Είναι επιλογή μου και απόφασή μου να πράξω ό,τι είναι αναγκαίο για να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο της προεκλογικής περιόδου», είπε, «για αυτό και δεν θα απαντώ σε κάθε είδους προκλήσεις και μικρότητες, που αποσκοπούν μόνο σε προσωπική προβολή».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μάλιστα, δεν λησμόνησε να συστήσει … ψυχραιμία και μέτρο, θυμίζοντας με νόημα και προς πάσα κατεύθυνση ότι «οι προοδευτικοί πολίτες απαιτούν από εμάς να διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης».

Κόντρες και για το ντιμπέιτ

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε έντονη κριτική για την απόφασή της να μην συμμετάσχει στο αυριανό ντιμπέιτ που διοργανώνει με δική του πρωτοβουλία το κανάλι Action24. Και αυτό παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή οι συνεργάτες της εξηγούσαν το σκεπτικό της που είχε να κάνει με την ανάγκη να μην γίνονται αυθαίρετοι διαχωρισμοί μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών, αλλά και με τις ήδη ειλημμένες υποχρεώσεις της δεδομένης της περιοδείας της ανά την Ελλάδα.

Τη σκυτάλη πήρε χθες η ίδια η Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

«Ο διάλογος μεταξύ όλων των υποψηφίων θα γίνει στα δύο debates που έχει αποφασίσει η Επιτροπή Αλιβιζάτου με τη σύμφωνη γνώμη όλων», είπε, θυμίζοντας ότι αυτή είναι εν πολλοίς και η διεθνής πρακτική.

«Αυτή θα ακολουθήσω περιφρουρώντας παράλληλα και την σοβαρότητα της διαδικασίας από κινδύνους εσωστρέφειας», είπε, ξεκαθαρίζοντας την πρόθεσή της να λάβει μέρος μόνο στα ‘θεσμικά’ τρόπον τινά debates, που θα ορίσει η Επιτροπή Αλιβιζάτου και στα οποία θα μετέχουν όλοι οι υποψήφιοι.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ