Καμμένος: Η εθνική κυριαρχία δεν επιδέχεται διαπραγματεύσεις και εκπτώσεις

Μήνυμα ειρήνης και φιλίας προς όλους τους γείτονες, έστειλε σήμερα από τον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι η εθνική κυριαρχία δεν επιδέχεται διαπραγματεύσεις και εκπτώσεις.

Στην ομιλία του, μετά το πέρας της τελικής φάσης της διακλαδικής άσκησης των Ενόπλων Δυνάμεων «Παρμενίων 2017» που διεξήχθη στο πεδίο ασκήσεων ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ, 4 χλμ. βόρεια του χωριού Λάβαρα του Δήμου Σουφλίου και σε απόσταση 8 χλμ. από τον ποταμό Έβρο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι η Ελλάδα λειτουργεί σταθεροποιητικά σε ένα τόξο αστάθειας με πολιτική που δεν στρέφεται εναντίον κανενός και με διάθεση συνεργασίας με όλες τις χώρες και τους λαούς της περιοχής.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του και τη βεβαιότητα ότι η φύλαξη της πατρίδας και των συνόρων είναι σε καλά χέρια, τονίζοντας πως σήμερα επιβεβαιώθηκε η αποτρεπτική ικανότητα του στρατεύματος, ενώ απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους πολίτες που παρακολούθησαν την άσκηση είπε ότι η παρουσία τους δείχνει για μία ακόμη φορά την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σημείωσε ότι αντιλαμβανόμαστε ως χώρα τη σημασία της Ανατολικής Μεσογείου ως χώρο τήρησης των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και ευχαρίστησε για την παρουσία τους τις διπλωματικές και στρατιωτικές αποστολών ξένων χωρών που σήμερα παρακολούθησαν την άσκηση.

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Καμμένος και στους εθνοφύλακες οι οποίοι «αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των ενόπλων δυνάμεων», όπως είπε, ενώ μετά το πέρας της άσκησης τους απένειμε επαίνους.

Τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην παρουσία σήμερα, βουλευτών όλων των κομμάτων, ζητώντας «οι Ένοπλες Δυνάμεις να μείνουν έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και να ψηφίσουν όλοι τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης των Ενόπλων Δυνάμεων «Παρμενίων 2017», παρακολούθησαν, εκτός από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄Αθήνας Ελένη Αυλωνίτου, ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Ρίζος, ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο βουλευτής Αττικής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πλήθος πολιτών.

Σημειώνεται πως στην άσκηση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, 21 αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, 59 στελέχη των δυνάμεων της πολεμικής αεροπορίας και αεροπορίας στρατού, 2.129 αξιωματικοί και οπλίτες, εκ των οποίων 117 εθνοφύλακες και 149 έφεδροι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ