Ο Παππάς προανήγγειλε έρευνα για το “μαύρο” στην ΕΡΤ

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς εξήγγειλε χθες, μέσα από το Ραδιομεγάρο της ΕΡΤ και κατά την εγκατάσταση των νέων μελών της διοίκησης, πως είναι απόφαση της κυβέρνησης “να ερευνήσουμε το κόστος του “μαύρου”, το πόσο τελικά στοίχισε στον ελληνικό λαό”.

Ο κ. Παππάς συμπλήρωσε πως “θα ακολουθήσει η διερεύνηση από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας για να αποδοθούν ευθύνες. Ο έλεγχος θα γίνει και θα είναι μέρα μεσημέρι”.

“Η ΕΡΤ είναι συνεκτικός δεσμός της χώρας. Η αξία της δεν μπορεί να αποτιμηθεί. Το βιώσαμε -ολόκληρη η κοινωνία- με το βίαιο κλείσιμο της”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Ο φάκελος του “λουκέτου” στην ΕΡΤ, θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες, με τη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει τις συνθήκες και τα δεδομένα, κάτω από τα οποία ελήφθη η απόφαση, καθώς και τις συνέπειες που προκλήθηκαν στην πρώην ΕΡΤ, την ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο και το όφελος που προέκυψε για τους ανταγωνιστές του φορέα, όταν “έπεσε μαύρο” στις 11 Ιουνίου 2013.

“Ο καιρός που τα άλλα κανάλια κατέκλεβαν την ΕΡΤ πρέπει να παρέλθει οριστικά”, σημείωσε επιπροσθέτως ο Νίκος Παππάς.

“Κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι έχουν την πολυτέλεια να αποκλίνουν από τη συνταγματική υποχρέωση της ισότιμης προβολής όλων των απόψεων”, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητηθούν και τα στοιχεία για το κόστος της κάλυψης των πολιτικών κομμάτων από τη διοίκηση της ΕΡΤ.

Πηγή πληροφοριών: typologies.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ