Χρυσόγονος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανοίχτηκε στην κοινωνία – ΒΙΝΤΕΟ

Τους λόγους για τους οποίους αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο κ. Χρυσόγονος υποστήριξε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ιδρυτικό συνέδριο που κάναμε, είχαμε 30.000 μέλη. Μετά πήραμε εκατομμύρια ψήφους. Το κόμμα είπε ότι θα ανοιχτεί στην κοινωνία. Στην πράξη αποδείχθηκε πως δεν ήταν έτοιμο να το κάνει. Εμείς είπαμε να γίνει πιο αντιπροσωπευτικό. Να ακούγονται όλες οι απόψεις και να αποφασίζει η πλειοψηφία».

Εν συνεχεία αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις του, ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς λέγοντας πως «η απόφαση θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα με την ηλεκτρονική ψήφο, από τα μέλη μας. Θέλουμε να πάμε σε περισσότερη δημοκρατία; Αν ληφθεί απόφαση για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και γίνουμε αυτόνομη πολιτική κίνηση, τότε θα αποφασίσουμε».

«Αν το πρόβλημά μου ήταν η Κεντροαριστερά, θα περιμέναμε να βγει ο αρχηγός και να διαπραγματευθούμε», είπε ακόμη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Όταν μετατραπούμε σε κίνηση, θα είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες. Δίχως αποκλεισμούς. Με ενδιαφέρει η Ελλάδα και ο ελληνισμός να επιβιώσει στον ελλαδικό χώρο. Αν συνεχιστούν οι σημερινές τάσεις τις επόμενες δεκαετίες, κινδυνεύουμε να εξαφανιστούμε. Το καταλαβαίνουμε αυτό;».

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ