Διαψεύδει ο Κουρουμπλής τα περί κοινωνικών σχέσεων με τον ιδιοκτήτη του «Αγ. Ζώνη ΙΙ»

Διαψεύδει ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής τα περί κοινωνικών σχέσεων του ιδίου με τον ιδιοκτήτη του «Αγία Ζώνη ΙΙ» Θόδωρο Κουντούρη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ήρθε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που είχε ανεβάσει στο Facebook τον περασμένο Μάρτιο – ανήμερα της γιορτής του κ. Κουντούρη- η σύζυγος του πλοιοκτήτη.

Σε αυτό φαίνεται ο κ. Κουρουμπλής να χορεύει ζεϊμπέκικο στο κέντρο διασκέδασης Ammos. Μάλιστα η Κατερίνα Κουντούρη είχε γράψει ανεβάζοντας το βίντεο: «Και ο υπουργός Ναυτιλίας στο Ammos».

Με ανακοίνωσή του ο κ. Κουρουμπλής διέψευσε τα περί κοινωνικών σχέσεων με τον κ. Κουντουρη και ανέφερε πως επρόκειτο για εκδήλωση της Ετήσιας Εκδήλωσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας, στην οποία ήταν καλεσμένος. “Το σημερινό επεισόδιο, που με εμφανίζει να χορεύω σε εκδήλωση του ιδιοκτήτη του Δ/Ξ Αγία Ζώνη 2 είναι λυπηρό και αναδεικνύει τον ιστό της λάσπης που υφαίνεται για το πρόσωπο μου, με σαφή στόχο να πληγεί η Κυβέρνηση. Ο συνδυασμός ενός άσχετου γεγονότος με το ναυάγιο του δεξαμενοπλοίου αποδεικνύει τον πανικό στον οποίο έχουν περιέλθει όσοι ήλπιζαν να μας χρεώσουν αναποτελεσματικότητα και ολιγωρία.

Η εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκα ως όφειλα, ήταν η Ετήσια Εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας. Υπάρχει και σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου. Θεωρώ αυτονόητο ότι το να αποδέχεται ο υπουργός προσκλήσεις εκπροσώπων του παραγωγικού ιστού της χώρας, δεν είναι μόνο συμβατό με τη δραστηριότητά του, αλλά και επιβεβλημένο. Τέτοιου είδους ολοκληρωτικές συμπεριφορές όμως, όπως τα σημερινά δημοσιεύματα, αποκαλύπτουν το DNA του αναχρονιστικού μηχανισμού που επιχειρεί να ματαιώσει κάθε προσπάθεια για το αύριο του τόπου.

Η πρωτοβουλία μου να ζητήσω και από τα άλλα κόμματα να καταθέσουμε από κοινού αίτημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για επανεξέταση όλων των αθωωτικών πράξεων και αποφάσεων της τελευταίας δεκαετίας που συνδέονται με το λαθρεμπόριο και άλλες εγκληματικές πράξεις, έχει αναστατώσει πολλά συμφέροντα.

Η προσπάθεια εκβιασμού μου θα πέσει στο κενό” ανέφερε η αρχική δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας.

Στη συνέχεια το υπουργείο Ναυτιλίας απέστειλε τη δήλωσή του κ. Κουρουμπλή σε ορθή επανάληψη στην οποία διευκρινίζεται μεταξύ άλλων ότι “Ουδέποτε έχω συναντηθεί με τον κ. Κουντούρη, ουδέποτε έχω μιλήσει μαζί του και ουδέποτε με κάλεσε ο εν λόγω επιχειρηματίας σε εκδήλωσή του”.

Αναλυτικά η νέα δήλωσή του:

Το σημερινό επεισόδιο, με το άθλιο δημοσίευμα της ιστοσελίδας parapolitika.gr, το οποίο αναπαράχθηκε και το οποίο με εμφανίζει να χορεύω στις 04/03/2017 σε εκδήλωση του ιδιοκτήτη του Δ/Ξ “Αγία Ζώνη 2”, είναι εξόχως συκοφαντικό και αναδεικνύει τον ιστό της λάσπης που υφαίνεται για το πρόσωπό μου, με σαφή στόχο να πληγεί η Κυβέρνηση. Ουδέποτε έχω συναντηθεί με τον κ. Κουντούρη, ουδέποτε έχω μιλήσει μαζί του και ουδέποτε με κάλεσε ο εν λόγω επιχειρηματίας σε εκδήλωσή του. Το δημοσίευμα είναι κατασκευασμένο. Ο συνδυασμός ενός άσχετου γεγονότος (03 Μαρτίου 2017) με το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου, αποδεικνύει τον πανικό στον οποίο έχουν περιέλθει όσοι ήλπιζαν να μας χρεώσουν αναποτελεσματικότητα και ολιγωρία.

Η εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκα ως όφειλα, ήταν η Ετήσια Εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (ΣΕΝΑΒΙ), στις 3 Μαρτίου 2017, στην οποία παραβρέθηκαν πολλά πρόσωπα, όπως ο Δήμαρχος Περάματος και η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Υπάρχει και σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου. Θεωρώ αυτονόητο ότι το να αποδέχεται ο υπουργός προσκλήσεις εκπροσώπων του παραγωγικού ιστού της χώρας, δεν είναι μόνο συμβατό με τη δραστηριότητα του, αλλά και επιβεβλημένο. Τέτοιου είδους ολοκληρωτικές συμπεριφορές, όπως το δημοσίευμα του parapolitika.gr, αποκαλύπτουν το DNA του αναχρονιστικού μηχανισμού που επιχειρεί να ματαιώσει κάθε προσπάθεια για το αύριο του τόπου.

Η πρωτοβουλία μου να ζητήσω και από τα άλλα κόμματα να καταθέσουμε από κοινού αίτημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για επανεξέταση όλων των αθωωτικών πράξεων και αποφάσεων της τελευταίας δεκαετίας που συνδέονται με το λαθρεμπόριο και άλλες εγκληματικές πράξεις, έχει αναστατώσει πολλά συμφέροντα.

Η προσπάθεια εκβιασμού μου θα πέσει στο κενό. Οι συκοφάντες θα οδηγηθούν σύντομα ενώπιον της Δικαιοσύνης, για να υποστούν τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.Στο ίδιο email το υπουργείο Ναυτιλίας επισυνάπτει την ανακοίνωση της εταιρείας του “Αγία Ζώνη ΙΙ” την ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας, καθώς και την πρόσκληση για την εκδήλωση .

“Ουδέποτε έχει συναντηθεί ο κ. Κουντούρης με τον κ. Κουρουμπλή. Δεν υπάρχει καμία κοινωνική ή άλλη σχέση μεταξύ τους. Είναι απολύτως βέβαιο ότι μέχρι την ημέρα του ναυαγίου, ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας αγνοούσε την ύπαρξη της εταιρείας και του εκπροσώπου μας.

Την 3 Μαρτίου 2017, το Σωματείο Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος διοργάνωσε χοροεσπερίδα σε νυχτερινό κέντρο. Στην χοροεσπερίδα μεταξύ άλλων, παρευρέθη ο κ. Κουντούρης, μέλη της οικογένειας του και φίλοι, καθόσον την επόμενη ημέρα 4 Μαρτίου ήταν η ονομαστική εορτή του κ. Κουντούρη. Στην χοροεσπερίδα, σε άλλο τραπέζι, με άλλη παρέα, παρευρίσκετο και ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας, προφανώς κατόπιν προσκλήσεως του Σωματείου” αναφέρει μεταξύ άλλων η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ