Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την απάντληση ζήτησε ο Κουρουμπλής

Περίπου 700 τόνοι μαζούτ υπολογίζεται ότι βρίσκονται ακόμα στα αμπάρια του βυθισμένου «Αγία Ζώνη 2» ενώ από χθες το μεσημέρι έχει σταματήσει η απάντληση καυσίμων και δεν βρίσκεται άλλο πλοίο για να την συνεχίσει.

Το πλοίο «Λασσαία» που πραγματοποιούσε την απάντληση, αποχώρησε, καθώς είχαν λήξει τα προσωρινά πιστοποιητικά αξιοπλοΐας και στη συνέχεια κατασχέθηκε για λαθρεμπορία καυσίμων, ενώ συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός. Ο πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη 2», Θεόδωρος Κουντούρης και η ανάδοχος εταιρεία για την αντιρρύπανση, που με βάση τον νόμο έχουν την ευθύνη να βρουν πλοίο δεν το έκαναν, παρά τις πιέσεις του υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού.

Όπως αναφέρει το real.gr o υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναγκάστηκε να επικοινωνήσει με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και να ζητήσει την παρέμβασή της, λέγοντας ότι ο πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη 2» έχει αντιρρήσεις με τις προτάσεις που γίνονται για συγκεκριμένα πλοία απάντλησης και ζητεί να μεταβούν άλλες εταιρίες.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στον Realfm 97,8 ο διευθυντής ειδήσεων του σταθμού Νίκος Στραβελάκης στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Λαβίθη, η εισαγγελέας δήλωσε αναρμόδια και η διαδικασία είναι στον αέρα.

Το υπουργείο Ναυτιλίας εξετάζει ενδιάμεση λύση απόλυτης ανάγκης, χωρίς να έχει βρεθεί πλοίο για την άντληση του πετρελαίου, ενώ ειδικοί προειδοποιούν ότι το βυθισμένο «Αγία Ζώνη 2» μπορεί ανά πάσα στιγμή να υποστεί νέο ρήγμα και να διαρρεύσει το πετρέλαιο στη θάλασσα.

Πηγή ρεπορτάζ: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ