ΝΥΤ: Ο Τσίπρας προσπαθεί να κλείσει συνάντηση με τον Τραμπ

Στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να οριστεί μία συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται σε δημοσίευμα της η αμερικανική εφημερίδα, New York Times.

Στο ρεπορτάζ που έχει τίτλο «Greek Tragedy, Act V» (Ελληνική Τραγωδία, πράξη πέμπτη) και υπογράφει ο Ρότζερ Κοέν, ένας από τους βασικούς αρθρογράφους της εφημερίδας, αναλύεται η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα τα χρόνια της κρίσης.

«Μαθαίνω ότι ο Τσίπρας έχει αρχίσει να αποκαλεί τις ΗΠΑ ως ”στρατηγικό εταίρο” του. Ψάχνει για μία συνάντηση με τον Τραμπ, στον οποίο ίσως να μην αρέσει το γεγονός ότι ο νεαρός Ελληνας ηγέτης και ο Ομπάμα είχαν έρθει κοντά. Προσπαθεί να κλέψει την προσοχή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον χαρισματικό, σπουδαγμένο στο Χάρβαρντ ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας, ανακαλύπτοντας τα πλεονεκτήματα των ιδιωτικών επιχειρήσεων», σημειώνεται ακόμη στο ρεπορτάζ.

«Αυτό δεν θα το ”πουλήσει” εύκολα ο Τσίπρας που, στα 43 του, είναι περίφημος στους πολιτικούς ελιγμούς. Ο δημόσιος τομέας παραμένει διογκωμένος, οι παλιές ελληνικές συνήθειες ευνοιοκρατίας και νεποτισμού δεν μπορούν να εξαλειφθούν», επισημαίνεται στο δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται αναφορά στον ξεσηκωμό των δημοσίων υπαλλήλων για την αξιολόγηση, αλλά και στις επενδύσεις από την Eldorado και σ’ αυτή του Ελληνικού.

«Ένα διαχρονικό σύμβολο της ελληνικής γραφειοκρατικής αδράνειας είναι η τεράστια έκταση του Ελληνικού. Η μοίρα της συζητιέται πάνω από μία δεκαετία. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ της Ευρώπης στα ακίνητα, αλλά κάθε φορά που επιτυγχάνεται συμφωνία για την ιδιωτική επένδυση, ένα νέο εμπόδιο εμφανίζεται, με πιο πρόσφατες τις αντιρρήσεις του ΚΑΣ και του δασαρχείου του Πειραιά», τονίζεται.

«Στον βορρά, μία επένδυση 3 δισ. ευρώ, από την καναδική εταιρεία εξόρυξης Eldorado Gold, επίσης κινδυνεύει να ”ξηλωθεί” εξαιτίας του αδιεξόδου για τις άδειες. Παίζονται περίπου 2.400 θέσεις εργασίας», αναφέρει ακόμη ο Ρότζερ Κοέν.

Πηγή: NYT

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ