Απέσυρε ο Κοντονής την επικίνδυνη τροπολογία για την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”

Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου

Αποσύρθηκε τελικά η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που άνοιγε παράθυρο για την αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης ύστερα από την διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ αλλά και την ασφυκτική πίεση της αντιπολίτευσης.

Η αιτιολογία της απόσυρσης ήταν για να δοθεί περισσότερος χρόνος στους βουλευτές για να τη μελετήσουν και όπως είπε θα την επαναφέρει πολύ σύντομα σε άλλο νομοσχέδιο.

Ο αρμόδιος υπουργός προτού αποσύρει τη τροπολογία υπερασπίστηκε με ιδιαίτερη θέρμη τη ρύθμιση αυτή κάνοντας λόγο για «γελοιότητες που ακουστήκαν από τους φασίστες της Χ.Α.» αναφορικά ότι επιχειρείται η επιβολή της αναγνώρισης τουρκικών σωματείων ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «πολιτικό διπολισμό».

Αναφερόμενος στην ουσία της τροπολογίας αυτής υποστήριξε πως «με τη τροπολογία αυτή εγκαθιδρύεται ένα δικαίωμα επανεξετάσεως που θα αποφασίσουν τα κυρίαρχα εθνικά δικαστήρια».

Το νέο φάλτσο της συγκυβέρνησης με την απροθυμία των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν την επίμαχη τροπολογία αποτέλεσε την αιτία για την δημιουργία κοινού μετώπου ΝΔ και ΔΗΣΥ. Από εδώ και στο εξής ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καταψηφίζουν στην Βουλή όλα τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες που ο κυβερνητικός εταίρος οι ΑΝΕΛ θα εκφράζουν την διαφωνία τους. Σκοπός αυτής της ανεπίσημης κοινοβουλευτικής συμπόρευσης είναι να οδηγήσουν τη κυβέρνηση στα «σχοινιά του ρινγκ» καθώς συχνά πυκνά σε ψηφοφορίες όπου οι ΑΝΕΛ καταψήφιζαν, η αντιπολίτευση με τη ψήφο τους προσέφεραν «ανάσα» στην κυβέρνηση.

Το θέμα όμως αποκτά μεγάλες πολιτικές διαστάσεις καθώς η συγκυβέρνηση έχει μπροστά της και άλλες δοκιμασίες όπως για παράδειγμα το νομοσχέδιο για την Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου.

Η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι .

Το γεγονός αυτός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ. Μάλιστα ο Κώστας Γκιουλέκας κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην Ολομέλεια ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως «κάθε φορά που οι εταίροι σας θα διαφωνούν θα καταψηφίζουμε …ξεκινώντας από σήμερα» .

Μάλιστα κύκλοι της ΝΔ έλεγαν ότι «δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν δυο πλειοψηφίες» ενώ ο Μάκης Βορίδης ήταν πιο ξεκάθαρος «Δεν θα σας επιτρέψουμε να ψαρεύετε πλειοψηφία μέσα στο κοινοβούλιο…»

Στο ίδιο ύφος και η ΔΗΣΥ με τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου να υποστηρίζει πως «θα βάλουμε τέλος σε αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι με τον κυβερνητικό εταίρο ….δεν θα έχετε το άλλοθι της υπευθυνότητας της αντιπολίτευσης»

Ωστόσο η εν λόγω τροπολογία όπως ήταν φυσικό προσέφερε έδαφος για εθνικιστικό παραλήρημα από την Χρυσή Αυγή.

Για ακόμη μια φορά όμως ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γιάννης Λαγός αναφέρθηκε με τον πλέον προκλητικό ύφος προς τους βουλευτές, αποκαλώντας τους ραγιάδες και προδότες για να καταλήξει λέγοντας πως «όταν το κράτος είναι εναντίον του έθνους, τότε εμείς στη Χρυσή Αυγή λέμε κάτω το κράτος ζήτω το έθνος».

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ