Με τον Αμερικανό πρέσβη συναντήθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης – Τι συζητήθηκε

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα με έμφαση στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα και αποτελεί την επισφράγιση μίας εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο πλευρών η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη του τελευταίους μήνες.

Στόχος, όπως ανακοινώθηκε, είναι η δυνατότητα πραγματοποίησης αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα μας, στον τομέα των υποδομών, των συνδυασμένων μεταφορών αλλά και ευρύτερα, για τις οποίες τόσο ο κ. Σπίρτζης όσο και ο κ. Πάιατ συμφώνησαν ότι έχουν δημιουργηθεί γόνιμες συνθήκες, για να μπουν σε τροχιά υλοποίησης.

Επίσης, όπως επισημαίνεται, επί των προαναφερθεισών προσπαθειών που γίνονται στην κατεύθυνση δημιουργίας στενότερης συνεργασίας, συμφωνήθηκε η τακτική επικοινωνία τους, προκειμένου να παρακολουθείται η πρόοδος και να δίδεται η απαραίτητη ώθηση στις επικείμενες επενδυτικές δραστηριότητες.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ