Αλέξης Τσίπρας στους υπουργούς: Κλείστε γρήγορα την αξιολόγηση

Του Βασίλη Σκουρή

Εντολή προς τους υπουργούς για ταχεία ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για την τρίτη αξιολόγηση αναμένεται να αποστείλει ο Αλέξης Τσίπρας με ομιλία του στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο που θα μεταδοθεί απευθείας από τη δημόσια τηλεόραση.

«Κλείστε γρήγορα την αξιολόγηση» είναι το μήνυμα που αποστέλλει, καθώς η κυβέρνηση εκτιμά ότι -παρά τις δυσκολίες που θα υπάρξουν- πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους και συγκεκριμένα στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου.

Πολύ περισσότερο, καθώς η τρίτη αξιολόγηση ενδέχεται να εξελιχθεί σε μια πολύ δύσκολη διαδικασία, αναλόγως και του αποτελέσματος των γερμανικών εκλογών, πρωτίστως της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί στο Βερολίνο και της στάσης που θα κρατήσει και των απαιτήσεων που θα αναπτύξει το ΔΝΤ.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός:

– Προειδοποιεί τα μέλη της κυβέρνησης για την απόδοσή τους. “Δεν σηκώνω κωλυσιεργίες και αρρυθμίες” τονίζει χαρακτηριστικά.

– Αποστέλλει μήνυμα στον Παναγιώτη Κουρουμπλή: “Καθαρίστε γρήγορα τις ακτές”. Αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, θα τεθεί, όμως, σε περίπτωση που δεν αντιμετωπίσει έγκαιρα τα αποτελέσματα της οικολογικής καταστροφής.

– Θα επιτεθεί στον Πρόεδρο της ΝΔ, στο ίδιο μήκος κύματος με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι “προτείνει νέο Μνημόνιο”, ενώ θα αφήσει αιχμές ότι λειτουργεί ως “εκπρόσωπος συμφερόντων”.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, τέλος, θα επιλέξει σήμερα τον νέο Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ