Επίκαιρη ερώτηση για τις Σκουριές: “Χρυσό πιάνει η κυβέρνηση, κάρβουνο γίνεται”, υποστηρίζουν 14 βουλευτές της ΝΔ

Επίκαιρη ερώτηση για την υπόθεση στις Σκουριές κατέθεσαν την Τετάρτη 14 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ερώτηση αυτή οι βουλευτές της ΝΔ καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει ««αν επιθυμεί ή όχι την ολοκλήρωση της εμβληματικής επένδυσης στις Σκουριές της Χαλκιδικής, με όρους αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος και έτσι να διασφαλίσει τις χιλιάδες θέσεις εργασίας, την ανάπτυξη στην περιοχή και τα έσοδα του Κράτους». Ταυτόχρονα, ρωτά αν η κυβέρνηση έχει εξετάσει όλες τις νομικές παραμέτρους που θα διασφαλίσουν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.

«Η κυβέρνηση αγγίζει τον χρυσό και τον μετατρέπει σε κάρβουνο», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι 14 βουλευτές της ΝΔ.

«Την ώρα που η Ελλάδα διψάει για επενδύσεις, η σπουδαιότερη και μεγαλύτερη επένδυση της χώρας στον εξορυκτικό κλάδο και στη βαριά βιομηχανία σήμερα, κινδυνεύει να παγώσει, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ελληνική οικονομία και την τοπική κοινωνία», συμπληρώνουν και επισημαίνουν ότι «η προφανής πια αναποτελεσματικότητα και οι κομματικές αγκυλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν σαν αποτέλεσμα 2.400 εργαζόμενοι να κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους και να οδηγηθούν στη μετανάστευση».

Ταυτόχρονα, οι 14 βουλευτές της ΝΔ καταγγέλλουν ότι «η ανικανότητα και ιδεοληψία της κυβέρνησης προκάλεσε την ακύρωση του φιλοεπενδυτικού προσωπείου του κ. Τσίπρα, μόλις 24 ώρες μετά τις αναπτυξιακές μεγαλοστομίες του στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης».

«Οι συνέπειες από την πιθανή εκδίωξη της επένδυσης θα είναι ανυπολόγιστες για τους εργαζόμενους που θα χάσουν τις δουλειές τους, για την οικονομία που θα χάσει 1 δισεκατομμύριο φόρους τα επόμενα χρόνια, αλλά και για την Ελλάδα ολόκληρη, καθώς το μήνυμα που θα σταλεί προς όλες τις κατευθύνσεις θα είναι εχθρικό για όλους τους πιθανούς μελλοντικούς επενδυτές και θα καταστρέφει κάθε ελπίδα ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας μας» αναφέρουν οι βουλευτές και ρωτούν αν η κυβέρνηση, τελικά, «ταυτίζεται με την άποψη του συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Έλληνα πρωθυπουργού “στα τσακίδια”».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ